Oprez! Pojavili se prevaranti u BiH: Vrebaju kola sa srpskim tablicama, a onda pokušaju ovako da vas nasankaju

29.04.2024

11:18

0

Naš vozač po drugi put doživeo neprijatnost na putu Mostar-Sarajevo

Oprez! Pojavili se prevaranti u BiH: Vrebaju kola sa srpskim tablicama, a onda pokušaju ovako da vas nasankaju
Copyright Profimedia

Nadolazeći praznici omogućili su odmor mnogima koji će provesti vreme u svojim rodnim krajevima ili van granica zemlje, uključujući i Bosnu i Hercegovinu. Međutim, prevaranti vrebaju na svakom koraku, spremni da urade sve kako bi iznudili novac od naivnih ljudi.

Jedan Beograđanin doživeo je neprijatnost u Bosni.

- Na putu Mostar-Sarajevo pre 3 dana sam vozio sa BG tablicama i po drugi put mi se desila situacija gde me vozač drugog automobila prati vozeći nasilno iza mene. Potom me prestiže da bi usporio na 40 km/h, pri čemu ja počinjem preticanje. U tom momentu vozač udara od moje vozilo nekim predmetom, zatim traži da stanem i pokazuje mi da sam mu razbio staklo na retrovizoru. Međutim na retrovizoru njegovog auta nema nikakve štete već je evidentno da je staklo skinuto unapred - nastavlja priču Beograđanin.

- Vozač traži da mu na licu mesta nadoknadim štetu, u kešu, bez zvanja policije. Na moje odbijanje, on se vraća u svoj automobil i odlazi nazad u smeru iz kojeg je došao - rekao je za Blic Beograđanin.

Policija u Bosni i Hercegovini je identifikovala dve osobe koje su osumnjičene za preko 100 prevara sličnih ovom slučaju. Lažno su prikazivali oštećenima da su prouzrokovali saobraćajnu nezgodu, mimoilaženjem vozila i odbacivanjem razbijenog retrovizora u vozilo oštećenog, kako bi ih naveli da plate štetu.

Beograđanin je upozorio sve vozače da budu oprezni i da se čuvaju ovakvih prevara koje su sve češće na putevima u Bosni i Hercegovini.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike