Ima li srpskih državljana među nastradalima u sudaru vozova u Grčkoj? Hitno se oglasio naš ambasador

01.03.2023

10:07

0

Autor: J.N.

Ovo je najveća železnička nesreća u Grčkoj u poslednjih 30 godina. Još se ne zna uzrok nesreće, istraga je u toku, a najverovatnije je u pitanju ljudski faktor

Ima li srpskih državljana među nastradalima u sudaru vozova u Grčkoj? Hitno se oglasio naš ambasador
Copyright AP Photo/Vaggelis Kousioras

U sudaru vozova u Grčkoj, prema dosadašnjim podacima, nema državljana Srbije, a da li će se to promeniti, ne može za sada da se zna jer akcija spašavanja i izvlačenja preživelih još traje, rekao je ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević.

Spasojević je za RTS rekao da je u stravičnoj železničkoj nesreći u Grčkoj više od 130 osoba povređeno i da je njih 60 hospitalizovano.

- Ovo je najveća železnička nesreća u Grčkoj u poslednjih 30 godina. Još se ne zna uzrok nesreće, istraga je u toku, a najverovatnije je u pitanju ljudski faktor - rekao je ambasador.

Teretni i putnički voz sudarili su se noćas u Grčkoj, na pruzi između Atine i Soluna, kada je više vagona iskočilo iz šina u planinskoj dolini Tembi, kod grada Larise, a najmanje tri vagona su se zapalila.

Putnički voz je izleteo iz šina blizu provalije, na oko 380 kilometara severno od Atine, na terenu gde se nalazi glavni autoput i železnički tuneli.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike