RHMZ izdao najavu za naredne dane: Biće toplo, ali će duvati olujni vetar

28.04.2024

12:17

0

Autor: I.K.

Kako najavljuju od danas će biti toplo i vetrovito vreme

RHMZ izdao najavu za naredne dane: Biće toplo, ali će duvati olujni vetar
Copyright Profimedia

Republički hidrometeorološki zavod najavio je kakvo nas vreme očekuje tokom predstojećh prazničnih dana.

Kako navode od danas će biti toplo i vetrovito vreme.

-Danas i u prvoj polovini naredne sedmice od 28. aprila do 1. maja preovlađivaće sunčano sa najvišom temperaturom od 24 do 29 stepeni. U košavskom području će duvati umeren i jak istočni i jugoistočni vetar, koji će u Podunavlјu, Pomoravlјu i na jugu Banata povremeno biti i olujni, najavio je RHMZ.

U sredu 1. maja, u brdsko-planinskim, a od četvrtka, 2. maja, i u ostalim krajevima promenlјivo i nestabilno, povremeno sa kišom i lokalnim plјuskovima s grmlјavinom uz manji pad dnevne temperature, navodi RHMZ.

Kako je nedavno za 24sedam najavio Slobodan Sovilj, meteorolog RHMZ, kraj aprila nam donosi osetan porast temperature, tako da će noć 30. april na 1. maj biti pretežno vedra i sa visokim temperaturama.

-U Beogradu se očekuje minimalna temperatura 15-16 stepeni, u drugim gradovima od 10 do 15 stepeni, a van urbanih sredina, po kotlinama, može se desiti neki stepen ispod 10. Pre podne 1. maja se očekuje suvo i toplo. Međutim, u popodnevnim satima očekuje se promenljiva oblačnost, koja povećava šansu za retku pojavu kiše ili pljuska - dodaje Sovilj.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike