Gori Balkan: Dok se sada u Srbiji "hladimo" na ispod 40, južnije od nas živa je probila sve granice!

29.07.2021

13:23 >> 13:25

0

Autor: Radmila Briza

Sadašnja situacija na našem poluostrvu podseća na vrelinu u Africi, a termometri su podivljali u Makedoniji, BiH, Albaniji i Grčkoj

Gori Balkan: Dok se sada u Srbiji "hladimo" na ispod 40, južnije od nas živa je probila sve granice!
Copyright 24sedam/Goran Sivački/Profimedia

Ako mislite da smo se živi skuvali, grdno ste se prevarili! U ovom trenu gori Balkan, živa u termometrima probila je 40. stepen na jugu našeg poluostrva.

Đorđe Đurić, meteorolog, kaže za 24sedam da je sada veoma toplo u Srbiji, kao i da je jučeu Valjevu mereno 40 Celzijusovih.

-Do kraja dana se  približnih 40 očekuje na jugu i istoku Srbije, dok je na severu i u Beogradu prijatnije za 7-8 stepeni – opisuje situaciju on.

Đorđe Đurić Printscreen/YouTube

Sa druge strane, kako naš sagovornik dodaje, sada je Makedoniji i u Albaniji 43, u Grčkoj 42, Crnoj Gori i u Hercegovini 41, u Bosni i Srbiji 40.

Svuda iznad 40

-Ovog poslepodneva temperature na jugoistoku Makedonije dostižu 43 stepena, koliko je trenutno u Đevđeliji, dok je u Demir Kapiji juče bilo 42, u Skoplju 40, a na jugu Albanije 43. Vrelo je i u Grčkoj, uz temperature na severozapadu zemlje i do 40, a na širem području Atine do 42 – kaže Đurić i dodaje da je vrela vazdušna masa zahvatila i Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, pa je juče u Podgorici i u Mostaru mereno 41 stepen, u Tuzli 40, a u Sarajevu je oboren rekord za jul i temperatura je dostigla skoro 39.

Pročitjate i

-Narednih dana na jugu Balkana i ekstremno toplo, ponegde na jugoistoku Makeodnije i lokalno u Grčkoj i do neverovatnih 45 stepeni – završava on.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike