Država će pomoći maloj Sofiji da ode na lečenje u inostranstvo! Uplatom od 100.000 evra Srbija se bori za još jedno srećno detinjstvo

26.03.2024

11:58

0

Autor: 24sedam

Sofija je dva puta operisana i nakon treće operacije lečenje će moći da nastavi u inostranstvu

Država će pomoći maloj Sofiji da ode na lečenje u inostranstvo! Uplatom od 100.000 evra Srbija se bori za još jedno srećno detinjstvo
Copyright Fondacija Budi Human

Sofija Ilić je rođena deset dana posle predviđenog termina ali i iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće, da bi u trećoj godini počela da se žali da je boli glava.

Nakon urađenih specijalističkih pregleda i analiza ustanovljeno je da ima tumor na mozgu sa dijagnozom Gliobastoma WHO gradus IV.

Ona je imala dve operacije, a lečenje je sprovedeno na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.
Nakon dve godine kontrolni MR pregledi endokranijuma pokazao je da su postojanje suspektne progresije prethodno praćenog tumora zbog čega ponovo mora na operaciju. 

Posle treće operacije  roditelji su planirali nastavak lečenja u inostranstvu i genetske analize tumora na Klinici u Bostonu, za šta im je bila potrebna finansijska pomoć i podrška.

Ali, država je pomogla i ovoj devojčici kojoj će dobiti 100.000 evra pomoći kako bi mogla da nastavi lečenje u inostranstvu.

Fondacija Budi Human
Sofija sa porodicom

Naime, njoj će tamo biti potrebne i genetske analize, a kasnije banjska rehabilitacija i detaljni oftalmološki pregledi zbog problema koje kao posledicu bolesti ima sa vidom.

Ovim novcem bi trebalo da bude pokriveno lečenje matičnim ćelijama kao i putni troškovi i smeštaj.

Devojčicina majka Milena potvrdila je da su ih jutros zvali iz rekli da će dobiti novac.

- Zvali su nas i rekli da će finansirati sve, treba da idemo tamo, zvali su nas iz Republičkog fonda i rekli da će sve oni platiti idemo samo da potpišemo sve. Ovo je sve u rekordnom roku rešeno, rekli su nam da su videli u Informeru i da su odmah reagovali. Hvala vam puno - rekla nam je ona za Informer.


BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike