Srpska turistkinja u grotlu Marmarisa: Noć mirna, ali su nas čitavu noć nadletali avioni (VIDEO)

30.07.2021

15:06 >> 16:16

0

Autor: R.M.

U turskom letovalištu Marmaris noć protekla mirno, uprkos velikim požarima

Srpska turistkinja u grotlu Marmarisa: Noć mirna, ali su nas čitavu noć nadletali avioni (VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube

Biljana A. već nekoliko dana nalazi se u turskom letovalištu Marmaris, u kome ovih dana besne požari, a za 24sedam kaže da je uprkos svemu noć u tom mestu protekla mirno.

– Noć je protekla relativno mirno. Celu noć smo čuli avione koji preleću iznad šume i sada su spasilačke ekipe na terenu, gase požar celi dan. Rekli su nam da bi trebalo da nas prebace u drugi hotel. Trenutno je mirno i opuštenije nego juče. Nažalost, prelepa šuma koja je bila tu je izgorela – izjavila je ona.

Inače, naši putnici koji se nalaze sa njom u hotelu obavešteni su od strane agencije da je požar u gradu ugašen a da se evakuišu okolna sela.

Pročitajte još:
Proteklih dana u nekoliko turskih letovališta pojavili su se požari, a nekoliko osoba je poginulo.

Iz srpske ambasade sinoć su za 24sedam potvrdili da naši turisti nisu ugroženi.

– Povodom izveštavanja naših medija o požarima na turskoj obali, obaveštavamo da je tačno da su se rasplamsali požari u blizini grada Side – Manavgat, na putu od Antalije do Alanje. Kao i u blizini grada Bodruma, odnosno u blizini poznatog hotela Titanik. Prema turskim zvaničnim podacima stradalo je troje ljudi i više desetina je povređeno. Prema našim informacijama, među povređenima i stradalima nema naših državljana. Situacija u oblasti Manavgata je pod kontrolom. Iz predostrožnosti, zatvoren je auto-put koji poverzuje Mersin i Antaliju – rekli su nam u ambasadi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike