Posle šest sati čekanja, bez klime i vode putnici iz Tivta sleteli u Beograd

31.07.2021

19:59 >> 11:25

0

Prema podacima na sajtu Aerodrom Nikola Tesla danas od 16 časova je sletelo čak pet aviona iz Tivta

Posle šest sati čekanja, bez klime i vode putnici iz Tivta sleteli u Beograd
Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Prema podacima na sajtu Aerodrom “Nikola Tesla” danas od 16 časova je sletelo čak pet aviona iz Tivta. Poslednji let za danas sa crnogorskog primorja je realizovan pre nešto više od sat vremena kada se letelica Er Montenegra prizemljila u Beogradu. Više od 200 putnika šest sati je na aerodromu Tivat danas čekalo da poleti za Beograd avionom kompanije Er Montenegro.

Prema podacima na sajtu Aerodroma Crne Gore, takođe,  svi avioni na liniji Tivat-Beograd su poleteli.

Kako su ranije rekli iz kompanije Er Montenegro rekli,let je bio zakazan u 11 časova, da bi im potom odložili za 12 časova, da bi im na kraju rekli da će poleteti u 18 časova. Međutim, uz pomoć aviona Er Srbije svi putnici su posle mukotrpnog dana i čekanja stigli u Beograd.

Foto: Printskrin/Aerodrom “Nikola Tesla”

Putnici su se žalili da ne mogu da napuste zgradu aerodroma gde nisu imali klime i da je među njima veliki broj dece i da je praktično neizdrživo. Mnogi od njih su kolabirali, a kako su nam pisali čitaoci na aerodromu nije bilo u jednom trenutku čak ni vode da se kupi.

-Ćerka je trebalo pre podne da poleti iz Tivta. Kaže da je situacija neizdrživa i da ih tamo drže više od šest sati. Pošto nisu smeli da izađu sa aerodroma u jednom trenutku je čak nestalo flaširane vode da se kupi. Svi su bili na ivici snage, posebno kada su im rekli da se jedino uzdaju u taj let u 18 časova jer tivatski aerodrom nema uslove za noćno poletanje.

Iz kompanije Er Montenegro su danas u 12.16 sati objavili da je za letove MNE157 BEG-TIV, i MNE151 BEG-TIV organizovan let pod brojem JU9010 BEG-TIV sa polaskom u 14:40 sati iz Beograda, te da je za letove MNE156 TIV-BEG i MNE158 TIV-BEG organizovan let pod brojem JU9011 TIV-BEG sa polaskom iz Tivta u 16:10.

Probleme je uzrokovalo ispadanje iz saobraćaja aviona tipa embraer E-190 (D-ACJJ) koji Er Montenegro iznajmljuje od nemačke kompanije Džerman ervejz.

Problema sa novom crnogorskom aviokompanijom bilo je danas i na beogradskom aerodromu. Naime, putnici kompanije Er Montenegro koji je još jutros trebalo da polete za Tivat čekali su satima zarobljeni na beogradskom aerodromu.

Prvi let trebalo je da bude jutros u 8.30, a drugi u 12.30. Ipak, 140 putnika dočekalo je svoj let tek oko 16 časova i svi su ukrcani u jedan avion, javlja naša čitateljka koja je već uveliko trebalo da bude na moru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike