Vrućina "topi" Srbiju: Danas pretoplo, krajem dana mogući pljuskovi i grmljavina

31.07.2021

04:36 >> 05:12

0

Minimalna jutarnja temperatura od 16 do 24°C, maksimalna dnevna od 34 do 39°C

Vrućina "topi" Srbiju: Danas pretoplo, krajem dana mogući pljuskovi i grmljavina
Copyright TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bg

U Srbiji u subotu sunčano i veoma toplo. Kasnije posle podne na severu i zapadu ponegde jači razvoj oblačnosti i ređa pojava pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab do umeren, promenljivog pravca. Minimalna jutarnja temperatura od 16 do 24°C, maksimalna dnevna od 34 do 39°C.

U Beogradu u subotu sunčano i veoma toplo. Kasnije posle podne jači razvoj oblačnosti i ređa pojava pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab do umeren, promenljivog pravca. Minimalna jutarnja temperatura 24°C, maksimalna dnevna 36°C.

U Srbiji u nedelju sunčano i vrelo, uz umeren do jak jugozapadni vetar. Maksimalna temperatura od 35 do 40°C. Posle podne i krajem dana na severu povećanje oblačnosti, ponegde i pljuskovi sa grmljavinom, naročito u Vojvodini, a očekuje se i osveženje, uz skretanje vetra na pojačan severozapadni. U ponedeljak znatno prijatnije, naročito na severu i zapadu, dok će na jugu i istoku i dalje biti vruće. Maksimalna temperatura od 28°C na severu i zapadu do 36°C na jugu i istoku Srbije. U utorak i sredu ponovo veoma toplo, naročito u sredu, a u sredu posle podne i uz povećanje oblačnosti. Maksimalna temperatura u utorak od 32°C na severu do 40°C na jugu, a u sredu na jugu i do 42°C.

U Beogradu u nedelju sunčano i vrelo, uz umeren do jak jugozapadni vetar. Maksimalna temperatura do 37°C. Kasnije posle podne povećanje oblačnosti i ređa pojava pljuskova sa grmljavinom, a očekuje se i osveženje, uz skretanje vetra na pojačan severozapadni. U ponedeljak znatno prijatnije. Maksimalna temperatura do 28°C. U utorak i sredu ponovo veoma toplo, naročito u sredu, a u sredu posle podne i uz povećanje oblačnosti. Maksimalna temperatura u utorak do 34°C, a u sredu do 38°C.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike