Stručnjaci razotkrili pozadinu snimka poznatog tiktokera: Lukavo upakovana zapadnjačka priča i uništavanje naših vrednosti

12.03.2024

20:01

1

Autor: 24sedam

Srpsko društvo nije zatvoreno, ali bi trebalo da znamo šta je naše i da ne izgubimo dušu u globalnom moru svega i svačega, poručuju analitičari

Stručnjaci razotkrili pozadinu snimka poznatog tiktokera: Lukavo upakovana zapadnjačka priča i uništavanje naših vrednosti
Copyright Profimedia

Nametanje zapadnih vrednosti u Srbiji sve je agresivnije, a njihovi pobornici nalaze veliki broj načina kako bi javnost ubedili u ispravnost onoga što nam se nameće. 

Puno je metoda koje koriste u promovisanju "evropskih vrednosti", a ishod svega bi trebalo da bude rušenje sistema koji smo sagradili i nametanje nekog novog, "modernog" i globalističkog.

Nažalost, masovno korišćenje društvenih mreža dovelo je do toga da nekada marginalne osobe postanu uticajne, a u borbi da se nametne zapadni način razmišljanja i života koriste se i neki od njih.

Tako se mnogo blogera, tiktokera i drugih influensera sve više bavi promocijom neprirodnog, pa i nakaznog ponašanja, koje, najčešće, kreće iz Amerike, da bi se velikom brzinom nametnulo ostatku sveta.

U tim pričama nema mnogo mesta, a ni prava, za tradicionalnu porodicu, ali zato su im puna usta seksualnih prava. Nema mnogo mesta ni za veru u Boga i crkvu, ali su im puna usta ljudskih prava, i to iz država gde ih najviše krše. 

Nažalost, pod neke uticaje potpadaju i mladi ljudi. Tako je nedavno srpski tiktoker Andrija Milivojević Vajavi objavio snimak na svom Instagramu koji je naišao na veliki broj negativnih komentara.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by andrija lagan sam (@wajwai)

 

- Abortus je 300 evra, pilula "za dan posle" je 30 evra, kondomi su tri evra, a biti gej je džabe. Tako da, tvoj izbor - rekao je on u snimku.

Lukavo upakovana propaganda

Verski analitičar Željko Injac kaže za 24sedam da je ovde očigledno reč o levičarsko-zapadnoj agendi koja se nameće, ali i da je ova priča lukavo marketinški upakovana.

- Sad su oni to lepo upakovali i u socijalni kontekst da je nešto jeftinije. Ovo je vrhunski lukavo upakovana priča. Danas se kroz iste te medije nameće da su pare najvažnije na svetu, a ne prijatelji, rođaci, muž, žena, deca... Znači, ako se pare postave na prvo mesto, onda ta njegova priča ima logiku da ako hoćete da sačuvate pare, budite gej. Sve ostalo će da vas košta?! - kaže Injac, i dodaje da je to potpuno suprotno svemu onome što je naša istorija, tradicija, karakter i kultura našeg naroda.

Da sačuvamo šta je naše

On dodaje da živimo u jednom globalnom internet selu i teško je odupreti se novim trendovima koji dolaze iz čitavog sveta. Ipak, potrebno je da budemo svesni onoga što je naše i da to čuvamo.

- Internet je povezao ceo svet u jedno globalno selo. Mi nikada nismo bili neko zatvoreno društvo, ali bi nekako trebalo da znamo šta je to naše. Da se ne izgubimo u tom globalnom moru svega i svačega. Da ne izgubimo svoju dušu! Trebalo bi odmalena da učimo ko smo, šta je to naše, i šta odgovara našem karakteru i genetici. Ne možemo da se ponašamo osiono i bahato kao što to rade neki zapadni narodi. Jer to se posle odražava na našu psihu - kaže on.

YouTube/Novosadska televizija
Željko Injac

Dodaje da se mnogobrojni problemi stvaraju upravo zato što se ne ponašamo u skladu sa našom prirodom koja nam je data i koju smo vekovima formirali unutar našeg kulturnog kruga i pravoslavne kulture.

- To je na neki način i posledica onoga što dolazi sa Zapada. Jer ako postaviš novac na prvo mesto i pretumbaš sve vrednosti i postaviš ih onako kako je na Zapadu, koji je onda smisao tvog života? Šta ako nemaš novac? To znači da više nemaš smisla...-  objašnjava Injac.

Uništili svoje vrednosti pa sada hoće i naše

Istoričar i politički analitičar Branko Radun kaže za 24sedam da je Zapad prvo uništio sopstvene vrednosti, da bi onda nastavio da to širi dalje.

- Zapad je zasnovan na srednjovekovnoj hrišćanskoj tradiciji i istoriji, kao i na nacionalnoj državi, porodičnim vrednostima... oni su prvo išli u obračun sa tim, pa su onda nastupili na globalnom planu kao neko ko nameće novu svetsku ideologiju - naglasio je Radun.

Dodaje da ono što većina sveta smatra za normalno, oni napadaju. Ali je problem da čak i kada postignu neki cilj, oni odmah nameću novi.

YouTube/BN
Branko Radun

- Tu se dešava jedna ideološka globalizacija sa sve višim ciljevima. Ono što se dostigne, već je prošlost i traži se novo. Dakle, tome nema kraja - rekao je on.

Nisi muško, nego su te ubedili?!

Kao poslednji primer naveo je novu ideologiju prema kojoj osobe same odlučuju o tome kog će roda da budu.

- Recimo, pre podne si muško, a noću si žensko. To se zove fluidni rod!? Oni pokušavaju da nametnu tezu da je pol nešto sa čime se rodiš, a rod je kao neka izmišljena uloga. Imao sam polemiku na TV-u gde je neka žena rekla jednom muškarcu: "Vi niste stvarno muškarac, vas su ubedili da ste muškarac." Čak i u nauci imaju ljude koji zastupaju tu tezu, da je to muška ili ženska uloga koju ćeš igrati. Sad ćeš igrati ulogu majke ili oca, žene ili muža... Dakle, nije da si rođen tako, nego su te ubedili da si muškarac ili žena. Svakome normalnom je to smešno! A da stvar bude zanimljiva, protiv toga je čak i dobar deo gej populacije jer smatraju da je to suviše ekstremno - kaže Radun.

Ovako uvrnut sistem ima i svoje drastične posledice, pa tako, objašnjava Radun, u nekim zemljama je dovoljno da muškarci kažu da su žene i mogu, recimo, da učestvuju u ženskim sportovima i uzimaju medalje.

- To je sada velika polemika u Americi, da li neko ko je drugorazredni atletičar može da pređe u žensku atletiku i tamo ženama uzima medalje? Ili može da uđe u žensku svlačionicu! I naravno da je devojkama neprijatno da ih gleda neko ko je muškarac. Protiv toga se buni čak i normalan svet na Zapadu - dodaje Radun.

On objašnjava da je jedan od ciljeva svih ovih bolesnih trendova rušenje porodice kao tradicionalnog stuba društva, ali i čoveka kao takvog.

- I to nije samo rušenje porodice, već rušiš čoveka kao pojedinca i ličnost. Potpuno se sluđuju deca! Pa zamislite, kažete dečaku da može da bude i devojčica. Pa onda u nekim školama u Americi oblače dečake u devojčice i obrnuto. To je sada moda u Holivudu, da neke glumice svoju decu "transformišu" i imaju sinove koji su obučeni kao devojčice. To nije samo udar na porodicu, već i na tu decu! Ili mogu deca da odaberu promenu pola bez dozvole roditelja?! I to je bolesno, jer kad se jednom desi ne može da se vrati! Igraju se ljudskim životima, i to je čak više nego udar na porodicu - zaključio je Radun.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike