Jedna kuća, devet duša i 20 dana teškog rata protiv koronavirusa: Oni su jedinstveni u Srbiji!

18.12.2020

19:45 >> 10:35

0

Porodici Stevanović iz Kragujevca dom je postao svojevrsni kovid centar jer su svi istovremeno oboleli od kovida

Jedna kuća, devet duša i 20 dana teškog rata protiv koronavirusa: Oni su jedinstveni u Srbiji!
Copyright

Stevanovići iz Kragujevca postali su jedinstveni po tome što svi istovremeno biju bitku protiv koronavirusa. Kuća im je postala svojevrsni “kovid centar” jer ih je devetoro pod istim krovom. Hrabri su. I, što je najbitnije, ne posustaju.

Bitka se odužila na dvadesetak dana. Ali, kako prenose za “24sedam”, uspeli su da proslave i krsnu slavu Svetog Alimpija, 9. decembra. Sami. Svega je tu bilo, ali straha, kako kažu, na pretek!

Pazili smo se

– Moja supruga, dvoje dece, moji otac i majka, brat, snaja i njhovo dvoje dece i ja imamo koronu! Ako bi nas pitali kako je sve počelo, svi bismo se složili da nam je zaraza stigla iz škole! Deca su je donela. Iako smo se pazili, poštovali epidemiološke mere, izlazili tek koliko je bilo neophodno, nismo uspeli da se sačuvamo – priča M.S, jedan od članova porodice, koji je želeo da ne objavimo puno njegovo ime.

Privatna arhiva

– Komšije se plaše. Razumete da u svakoj kući caruje taj strah. Bilo kako bilo, prvo se razbolela supruga. Mislili smo da neće virus da udari na sve nas. Ali, počeli smo da se ređamo jedan po jedan. Imali smo simptome te iste, trenutno, zastrašujuće infekcije. Inače, brat i snaja ne žive sa nama. Onog časa kada su se zarazili, kako kažu, od svoje dece, prešli su pod naš krov – opisuje stanje naš sagogovornik.

Pročitajte još

Prema njegovim rečima, sada su svi zajedno i pokušavaju da se bore s tim šta ih je snašlo.

Jako nam je teško

-Kako? Teško! Posebno deci. Nikuda ne idu, niko im ne dolazi. Sin je proslavio rođendan u izolaciji. Na sreću, deca iz naše kuće nisu imala nikakve simptome. Sa druge strane, situacija sa nama starijima menjala se iz dana u dan. Snaja i brat su danima imali temperaturu. Onda je prestala, pa se ponovo vratila! Svi smo slomljeni – kazuje on.

Osim što svi imaju kovid, što im je svakodnevica odlazak kod lekara, merenje temperature, testiranje, Stevanovići su jedinstveni jer koliko imaju muke zbog virusa, toliko i još više – humora!

Privatna arhiva

Humor i tuga

-Kineski virus, kineske maske, pa čekamo i kinesku vakcinu. Imamo utisak da komšije pored naše kuće samo smeju kolima da prođu. I, to projure pored nas. Sve im je oprošteno! Ljudi se plaše i to je normalno – smejući se priča M.S, ali iskreno dodaje šta im je svima bilo najtužnije.

-Krsna slava nam je bio najtužniji dan, koji će pamtiti. Svake godine za slavu nam je puna kuća. Familija nam je velika i dolaze sa svih stana Srbije.  Obeležili smo sve verske običaje, ali nam je bilo teško jer smo bili i na ovaj dan, za nas veoma važan, sami. Ne daj bože nikome – završio je on.

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike