Danas natprosečno toplo, ali će vetar biti olujne jačine

28.02.2024

06:28

0

Autor: I.K.

Najniža temperatura od 4 na jugu i istoku Srbije do 12 stepeni u južnom Banatu, a najviša dnevna od 15 do 20 stepeni

Danas natprosečno toplo, ali će vetar biti olujne jačine
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas će u Srbiji biti natprosečno toplo, u košavskom području i planinskim predelima i vetrovito. Tokom dana malo do umereno oblačno i suvo vreme. Vetar slab i umeren, u košavskom području i planinskim predelima i jak, a 

na jugu Banata i sa udarima olujne jačine, južni i jugoistočni. 

Najniža temperatura od 4 na jugu i istoku Srbije do 12 stepeni u južnom Banatu, a najviša dnevna od 15 do 20 stepeni. Na snazi će sve do subote biti žuti meteoalarm zbog udara vetra jačih od 17 m/s.

Prema biometeorološkoj prognozi RHMZ, prilike su povoljne za većinu hroničnih bolesnika. Osobama sa srčanim obolјenjima se savetuje izvesna opreznost. Preporučuje se umerena fizička aktivnost. Od meteoropatskih reakcija mogući su problemi sa snom i glavobolјa.

Vreme do subote

U četvrtak se očekuje umereno do potpuno oblačno i toplo, na severu uglavnom suvo, u ostalim predelima ponegde sa slabom, kratkotrajnom kišom. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u košavskom području i planinskim predelima i jak južni i jugoistočni, u planinskim predelima, na jugu Banata i u donjem Podunavlju, povremeno i olujni.

Najniža temperatura od 6 do 11, a najviša od 15 do 20 stepeni.

U petak umereno do potpuno oblačno i toplo, mestimično sa slabom, kratkotrajnom kišom. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u košavskom području i jak južni i jugoistočni, u planinskim 

predelima, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno i olujni. Najniža temperatura od 7 do 10, a najviša od 14 do 18 stepeni.

U subotu umereno do potpuno oblačno i toplo, u brdsko-planinskim predelima ponegde sa slabom, kratkotrajnom kišom. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u košavskom području i jak južni i jugoistočni, a na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno i olujni. Najniža 
temperatura od 5 do 10, a najviša od 14 do 18 stepeni.

Prognoza do 7. marta

Prema prognozi za period od 3. do 7. marta zadržava se toplo vreme za ovaj period godine, a u košavskom području i planinskim predelima i dalje vetrovito uz umeren i jak, povremeno i olujni južni i jugoistočni vetar. U nedelju i ponedeljak suvo sa dužim sunčanim periodima, a od utorka pretežno oblačno i malo svežije vreme mestimično sa kišom.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike