Carinici na Gradini šokirani: Zaustavili automobil, a onda su u pelenama pronašli štek!

12.02.2024

18:32

0

Tokom detaljne kontrole prtljaga, u torbi sa dečjim stvarima otkriveno je i pakovanje pelena koje je poslužilo kao mesto skrivanja

Carinici na Gradini šokirani: Zaustavili automobil, a onda su u pelenama pronašli štek!
Ilustracija - Copyright Tanjug/Aleksandar Ćirić

Carinski službenici su 10. februara 2024. godine na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja 130.000 evra i 5.500 dolara skrivenih u paketu dečjih pelena.

Foto: Uprava carine
 

Devizni prekršaj je otkriven kada je na red za izlaznu kontrolu pristigla ''kija'' stranih registarskih oznaka kojim je tročlana porodica putovala iz Austrije ka Bugarskoj. Bračni par koji je putovao sa dvogodišnjim detetom je službenicima potvrdio da nemaju ništa da prijave, jer sa sobom nose samo lične stvari.

Međutim, tokom detaljne kontrole prtljaga, u torbi sa dečjim stvarima otkriveno je i pakovanje pelena koje je poslužilo kao mesto skrivanja neprijavljenih deviza.

Foto: Uprava carine
 

Ubrzo je utvrđeno da se među pelenama nalazi kesa sa 130.000 evra, kao i koverat sa 5.500 dolara.

S obzirom da novac nije bio prijavljen na ulazu u zemlju i da putnici nisu posedovali potvrdu o prijavi, odmah im je vraćeno po 10.000 evra po osobi, a ostatak novca (100.000 evra i 5.500 dolara) je zadržano do okončanja prekršajnog postupka.

Foto: Uprava carine
 

Podsećamo da svi putnici, uključujući i one kroji kroz našu zemlju samo prolaze do svojih krajnjih destinacija, na ulazu obavezno treba da prijave svaki iznos veći od 10.000 evra (koji se odnosi i na odrasle i na decu), jer će tada dobiti potvrdu o prijavi novca i kasnije će uz pomenutu potvrdu bez ikakvih problema napustiti zemlju na nekom drugom prelazu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike