Hrvatski izdavač prodaje atlas u Srbiji bez 15 odsto naše teritorije! Vesić: Da li bi se knjiga koja osuđuje "Oluju" prodavala u Zagrebu?

12.02.2024

12:49

0

Autor: R.M.

Vesić kaže da je zadatak nadležnih da deci moguće da uče iz knjiga koje poštuju Ustav naše zemlje i međunarodno pravo

Hrvatski izdavač prodaje atlas u Srbiji bez 15 odsto naše teritorije! Vesić: Da li bi se knjiga koja osuđuje "Oluju" prodavala u Zagrebu?
Evropa (Ilustracija) - Copyright Profimedia

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, objavio je na svom instagram nalogu informaciju da se u Srbiji prodaje Dečji atlas u izdanju hrvatskog izdavača Egmont, a na kome je Srbija prikazana kao država kojoj nedostaje 15 odsto teritorije!

- Ne ulazim u to da li se radi o previdu izdavača, Frojdovskoj omašci ili postupku sa predumišljajem, ali potpuno je neprihvatljivo da se ovakva knjiga prodaje u knjižarama usred Beograda. I to deci čija svest o sopstvenom narodu i državi treba tek da bude oblikovana.

Pitam se da li bi knjiga bilo kog srpskog izdavača koja osuđuje “Oluju” i proterivanje stotine hiljada Srba iz Hrvatske mogla da se prodaje deci u Zagrebu. Zato zahtevam od nadležnih institucija da reaguju i da ova knjiga što pre bude povučena iz prodaje - napisao je Vesić.

 

 

- Dečji atlas sam po sebi nije nikakav problem, naprotiv, zalažem se za to da deca što više čitaju i uče iz štampanih knjiga, ali zadatak nadležnih je da im omoguće da uče iz knjiga koje poštuju Ustav naše zemlje i međunarodno pravo koji Srbiju tretiraju kao suverenu i celovitu državu - naglasio je on.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike