Umro je Miroslav Lazanski, a o njegovim životnim navikama malo toga se zna: Nikada nije pušio i nikada nije bio pijan!

04.08.2021

10:14 >> 15:31

0

Autor: J.B.O.

O svojim životnim navikama Lazanski je govorio u retkim prilikama

Umro je Miroslav Lazanski, a o njegovim životnim navikama malo toga se zna: Nikada nije pušio i nikada nije bio pijan!
Copyright Miroslav Lazanski Antonio Ahel/ATAImages

Ambasador Srbije u Rusiji, dugogodišnji novinar “Politike” i vojni analitičar Miroslav Lazanski iznenada je preminuo u Beogradu, od posledica srčanog udara. Lazanski je živeo mirno i povučeno, a o svom privatnom životu govorio je veoma retko.

O životnim navikama Lazanski je govorio jednom prilikom, kada je otkrio kako se hrani.

Pročitajte još:

– Kod mene je sve improvizacija. Nemam nikakve recepte za posebno zdravu hranu, jedem normalno sve što se može kupiti u običnim samoposlugama ili na pijaci. Kod kuće jedem ono što supruga spremi, uglavnom kuvanu hranu sa mnogo povrća. Inače, moji obroci su prilično obilni, obožavam restovan krompir sa blitvom. Volim i svežu ribu – rekao je on za “Magično bilje”, i dodao da je nekad bio aktivan u sportu.

– Ne vodim računa o kalorijama, ne znam ni koje je jelo više a koje manje kalorično. O telesnoj težini nikada nisam vodio neku posebnu brigu, ali sada bih morao o tome da povedem računa. Nekada sam kao student svake subote igrao fudbal, često sam vozio trkački bicikl, i po 25 kilometara dnevno – rekao je Lazanski, koji nije bio sklon porocima.

Pročirajte još:

– Nikada nisam pušio, nikada nisam bio pijan. Mogu da popijem čašu vina ili jedno pivo tokom nekog boljeg ručka, i to je sve. Nije da nisam probao cigarete, jednom u gimnaziji probao sam ih, ali meni one nisu bile ni slatke, ni kisele, potpuno bez ukusa – rekao je tada.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike