"Sputnjik lajt" efikasan u kombinaciji s drugim vakcinama

05.08.2021

21:55 >> 08:27

0

Vakcina sputnjik lajt ima visoku efikasnost u kombinaciji sa vakcinama Astra Zeneke, Sinofarma i Moderne, pokazuju istraživanja sprovedena u Argentini

"Sputnjik lajt" efikasan u kombinaciji s drugim vakcinama
Copyright Tanjug/Alexander Zemlianichenko Jr/Russian Direct Investment Fund via AP, File)

Vakcina “sputnjik lajt” ima visoku efikasnost u kombinaciji sa vakcinama “Astra Zeneke”, “Sinofarma” i “Moderne”, pokazuju istraživanja sprovedena u Argentini, saopštila je pres-služba Ruskog fonda za direktne investicije. Fond je predložio drugim proizvođačima partnerstvo za izvođenje zajedničkog istraživanja kombinovane primene vakcina.

„Podaci koje je dobilo Ministarstvo zdravlja provincije Buenos Ajres pokazuju da je kombinovana primena preparata ‘sputnjik lajt’ sa drugim vakcinama i vakcinacija samo sa dve doze ‘sputnjik lajt’ bezbedna – ne postoje ozbiljne nuspojave vezane za vakcinaciju. Sve kombinacije koje su korišćene tokom istraživanja su bezbedne“, navodi se u saopštenju, preneo je Sputnjik.

Trenutno, u provinciji Buenos Ajres analizirani su podaci dobijeni nakon vakcinacije 121 dobrovoljca koji su primili sledeće kombinacije vakcina: “sputnjik lajt” i “Astra Zenekinu” vakcinu, zatim “sputnjik lajt” i “Moderninu”, “sputnjik lajt” i “Sinofarmovu” vakcinu, kao i “sputnjik lajt” u kombinaciji sa “sputnjik lajtom”.

Pročitajte još:

– Ruski fond za direktne investicije predložio je drugim proizvođačima partnerstvo za izvođenje zajedničkog istraživanja kombinovane primene vakcina. Takav pristup ima najveću perspektivu za borbu protiv pandemije, uključujući nove sojeve virusa korona koji nastaju po celom svetu – rekao je direktor fonda Kiril Dmitrijev.

– Vakcina “sputnjik lajt” može efikasno da se koristi u kombinaciji sa drugim vakcinama, što potvrđuju istraživanja u Argentini i drugim državama – dodao je on.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike