Miroslav je hirurg koji menja polove: Najupečatljiviji slučaj - dečak koji je imao 2 penisa, jedini slučaj u svetu koji je opisan!

28.01.2024

16:27

0

Iako je poznat kao transseksualni hirurg, glavna specijalnost mu je rekonstruktivna urologija

Miroslav je hirurg koji menja polove: Najupečatljiviji slučaj - dečak koji je imao 2 penisa, jedini slučaj u svetu koji je opisan!
Copyright Tanjug/Dimitrije Nikolić

Miroslav Đorđević poznati je srpski hirurg koji se bavi operacijama menjanja polova.

Medicinu je diplomirao 1991. godine u vreme kada su počele velike turbulencije.

Iako je poznat kao transseksualni hirurg, glavna specijalnost mu je rekonstruktivna urologija.

Kako sam ističe, najupečatljiviji slučaj mu je dečak sa Kosova i Metohije koji je rođen 2000. godine, a rođen je sa dva polna organa.

- Rodio se sa dva muška polna organa, jedan blizu jedne, drugi blizu druge noge, na potpuno nepristupačnim mestima. Majka mu je inteligentno dala ime koje se može koristiti za oba pola. Čak smo razmišljali, pošto se činilo da se ne može ništa uraditi, da dete dobije ženske genitalije, pa da je podižu kao devojčicu. Ipak, odlučili smo da probamo i uspeli, u operaciji od 12 sati, da spojimo ta dva penisa u jedan - ističe doktor.

On objašnjava da je ovo jedini slučaj u svetu koji je opisan.

- Danas je on vrlo zadovoljan mladić, sa apsolutno funkcionalnim genitalnim organima i normalnim izgledom, bez ikakvih znakova da je tu bila jedna od najvećih anomalija koju je svet video. To je jedini slučaj u svetu koji je opisan, a objavili smo ga već 2004. u vodećem žurnalu - zaključio je za Kurir doktor Đorđević.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike