Srbija pod snegom drugog dana Božića: Zabeleli se i pojedini delovi Beograda! (FOTO)

08.01.2024

07:11 >> 09:03

0

Autor: J. S. J.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji će danas biti oblačno, hladno i vetrovito, najavljen je slab sneg što će u većini mesta usloviti stvaranje snežnog pokrivača

Srbija pod snegom drugog dana Božića: Zabeleli se i pojedini delovi Beograda! (FOTO)
Copyright FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg

Danima najavljivani sneg veje od jutros u glavnom gradu, a od sinoć i u mnogim drugim delovima zemlje.

24sedam/J.S.J.
 

Manji snežni pokrivač se formirao u višim delovima Beograda, pa se tako može videti sneg na automobilima, travnjacima, krovovima zgrada i kuća.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji će danas biti oblačno, hladno i vetrovito, najavljen je slab sneg što će u većini mesta usloviti stvaranje snežnog pokrivača.

 

Kiša i susnežica se samo još ujutru očekuju ponegde na jugu i jugoistoku Srbije, a u Negotinskoj Krajini i tokom prepodneva. Vetar će biti umeren, povremeno i jak severozapadni, na istoku Srbije i sa olujnim udarima, uveče u slabljenju.

- Jutarnja temperatura od minus 1 na severu do 4 stepena Celzijusa na jugu i istoku. Temperatura će tokom dana biti u padu i posle podne će se kretati od minus 3 do minus 1, u Negotinskoj Krajini oko 1 stepen Celzijusa - navode iz RHMZ.

Inače, sinoć, na Božić, sneg je počeo da pada na Zlatiboru i u delovima jugozapadne i zapadne Srbije, kao i na jugu Srema i zapadu Bačke.

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike