U jutarnjim i večernjim satima moguća poledica, potreban oprez u vožnji

26.12.2023

07:16

0

U jutarnjim i večernjim satima moguća poledica, potreban oprez u vožnji
Copyright Profimedia

Najopterećeniji putni pravci I i II prioriteta održavanja su prohodni i nema snega. Na putnim pravcima III prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Ivanjice i Vranja, pa se preporučuje oprezna vožnja, saopštilo je jutros JP "Putevi Srbije".

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina i klisura, kao i na putnim objektima.

Zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom na snazi je na sledećim putnim pravcima: II A-210 Jošanička Banja - Kopaonik II A-199 Novi Pazar - Deževa - Šaronje - Odvraćenica II A-210 Kopaonik - Rudnica II A-211 Kopaonik - Jaram i II A-198 Raška - Kuti - Odvraćenica. JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put i apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Teretna vozila na izlazu iz zemlje zadržavaju se tri sata

 Prema informacijama Uprave granične policije Republike Srbije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja vozila, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS). Teretna vozila na Batrovcima, na izlazu iz zemlje, zadržavaju se tri sata. Granični prelaz Bajmok – Bačalmaš radiće u vremenu 07-24 časa, svakog vikenda (petak, subota i nedelja), do 14. januara 2024.godine.

Granični prelaz Rastina – Bačsentđerđ radiće u vremenu 07-24 časa, od 05. do 07. januara 2024. godine. Granični prelaz Bački Vinogradi – Ašothalom radiće u vremenu 07-22 časa, svakog vikenda (petak, subota i nedelja) do 16. januara 2024. godine. Granični prelaz Horgoš-2 radiće do 31. januara od 00-24 časa.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike