SPC objavila konkurs za dodelu stipendija studentima pet fakulteta

06.12.2023

16:39

0

Rezultati konkursa biće objavljeni do Božića

SPC objavila konkurs za dodelu stipendija studentima pet fakulteta
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Arhiepiskopija beogradsko-karlovačka raspisala je konkurs za dodelu godišnjih stipendija studentima završnih godina redovnih studija pet fakulteta.

Pravo učešća na konkursu, koji je raspisan sa blagoslovom patriharha Porfirija, imaju svi studenti upisani na završnu godinu studija Medicinskog fakulteta, Pravnog, Filosofskog, Elektrotehničkog i Bogoslovskog fakulteta.

Kako je saopšteno iz Informativne službe SPC, studenti da bi se prijavili na konkurs do 25. decembra trebalo bi da u Patrijaršijski dvor dostave potvrde o prosečnoj oceni i dužini studiranja, kao i potvrdu o imovnom stanju po članu domaćinstva, uz broj telefona i e mail adresu.

Izbor dva kandidata sa svakog fakulteta koji će, na osnovu priložene dokumentacije, dobiti stipendiju vršiće komisija pod predsedništvom vikarnog episkopa novobrdskog Ilariona i članova arhimandrita Danila, upravitelja Zadužbine Sime Igumanova i Sandre Dabić sekretara Odbora za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke.

Kako se navodi u saopštenju, rezultati konkursa biće objavljeni do Božića, a svečana dodela stipendija održana o prazniku Svetog Vasilija Velikog.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike