Ujutru nas čekaju mraz i magla, ali će tokom dana temperatura dostići 19 stepeni!

09.11.2023

06:35

0

Autor: I.K.

Zbog jutarnje magle koja će smanjiti vidljivost na ispod 200 metara na snazi će biti žuti meteoalarm

Ujutru nas čekaju mraz i magla, ali će tokom dana temperatura dostići 19 stepeni!
Copyright TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda jutro u Srbiji biće sveže sa lokalnom pojavom slabog prizemnog mraza, a u predelima južnije od Save i Dunava mestimično se očekuju magla i niska oblačnost, koja će se ponegde zadržati i tokom dela prepodneva.

U toku dana sunčano i toplije. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, uveče i u toku noći u Banatu i donjem Podunavlju u pojačanju. Najniža temperatura od 0 do 6, najviša od 14 do 19 stepeni. Zbog jutarnje magle koja će smanjiti vidljivost na ispod 200 metara na snazi će biti žuti meteoalarm.

U petak vetrovito uz naoblačenje, koje će mestimično usloviti kišu. Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata, u donjem Podunavlju i na planinama sa udarima olujne jačine, a temperatura će biti u manjem padu. Najniža temperatura od 0 do 8, najviša od 10 do 15 stepeni. Zbog udara vetra jačih od 17 m/s na snazi će biti žuti meteoalarm.

U subotu oblačno sa kišom, koja će na visokim planinama uveče i u toku noći preći u sneg. Vetar slab i umeren zapadni i severozapadni, na jugu i jugoistoku umeren i jak južnih smerova, na planinama sa olujnim udarima, a u drugom delu dana će i u ovim predelima biti u skretanju na 

severozapadni. Najniža temperatura od 7 do 12, a najviša od 10 do 16 stepeni.
TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC
 

 

Zbog prognozirane količine padavina veće od 20 l/m² u periodu do 12 h na snazi će biti žuti meteoalarm.

U nedelju ujutro i pre podne očekuje se prestanak padavina, zatim razvedravanje. Vetar slab i
umeren zapadni i severozapadni, krajem dana u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura od 4 do 7, a najviša od 10 do 14 stepeni. 

Prema prognozi za period od 13. do 17. novembra biće promenljivo vreme, povremeno s kišom, na visokim planinama kratkotrajno i snegom, a dnevne temperature biće u granicama proseka za drugu dekadu novembra.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike