Najnoviji korona presek: Brojke na klackalici, preminule četiri osobe

15.08.2021

12:59 >> 14:20

0

Autor: P. Š.

Pratite nove informacije o virusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Brojke na klackalici, preminule četiri osobe
Copyright

Prema najnovijem preseku, na koronavirus je pozitivno 817 pacijenta, od 7.921 testiranih. Na respiratorima se trenutno nalazi 27 pacijenata, dok su preminule četiri osobe.

Juče je koronavirus registrovan kod 1.005 osobe od 10.712 testiranih, dok je od iste bolesti, nažalost, preminulo pet bolesnika, a na respiratorima se nalazilo 25 pacijenata.

Direktorka Insituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” Verica Jovanović izjavila je danas da smo ušli u “novi talas” korone, dodajući da je virus globalno prisutan i da od sredine jula dolazi do naglog porasta broja inficiranih.

Pročitajte još:

– Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije samo u prvoj nedelji avgusta došlo je do povećanja od 50 odsto zastupljenosti pozitivnih kovid pacijenata u 228 zemalja – rekla je Jovanovićeva prilikom gostovanja na RTS-u.

Govoreći o većem broju poseta kovid ambulantama i hospitalizovanih, ona je navela da se “nalazimo u kovid talasu”. Na pitanje da li se može sprečiti zahuktavanje virusa, ili je kasno, ona je ukazala da se ne može u potpunosti sprečiti širenje ovog talasa, ali “možemo dati doprinos tome”.

Pročitajte još:

– Treba da uradimo onu aktivnost koja se od svih nas očekuje. Da bi u celokupnoj populaciji došlo da smanjenja zaražavanja, prevetivne mere koje nikad nisu ukinute treba pojačati. Primena svih tih preventivnih mera daće doprinost, dakle ne zaboravimo – distancu, izbegavanje okupljanja, korišćenje svih onih higijenskih mera koje smo više puta pominjali, i naravno vakcinacija – navela je direktorka “Batuta”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike