ČUDA SVETE PETKE! Jelici svetica spasila bolesno dete, a Miloradu život nekoliko puta! (VIDEO)

27.10.2023

20:01

0

Jelica i Milorad imali su više puta priliku da se uvere u čuda Svete Petke, zbog čega redovno dolaze u crkvu Ružicu na praznik svetice

ČUDA SVETE PETKE! Jelici svetica spasila bolesno dete, a Miloradu život nekoliko puta! (VIDEO)
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Nenad Vujanović

Crkva Ružica i Kapela Svete Petke danas su bile pune vernika koji su došli da se pomole svetiteljki na njen praznik, da zapale sveću i uzmu svetu vodu za koju se veruje da leči bolesti.

Među mnogobrojnim vernicima bilo je i onih koji su svedočili o čudima svetiteljke, i kojima je, kako tvrde, Sveta Petka pomogla u životu. 

Jedna od njih je i Jelica Stefanović, koja nam je ispričala nekoliko stvari koje su joj se desile, a zbog kojih čvrsto veruje u svetiteljku i dolazi redovno u crkvu koja joj je posvećena.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Mnogo poštujem Svetu Petku, ona je za mene mnogo učinila. Kada mi je dete bilo bolesno, ona mi je tada rekla da će ozdraviti. Ali sin nije bio kršten. I onda sam ga krstila - ispričala nam je ona.

Jelica je posvedočila da je jednom odbila svetiteljku, zbog čega je doživela nezgodu upravo u blizini crkve Ružice.

- Jednom sam imala nekih problema, i Sveta Petka je došla na moja vrata, a ja sam je odbila. Onda sam došla ovde i pala, a nijedna sveća mi se nije upalila - ispričala je naša sagovornica.

Ali kasnije je opet osetila blagost Svete Petke, koja joj je pomogla da joj ozdravi ruka.

- Ruka mi je bila zgrčena. Otišla sam kod jednog čoveka koji je nameštao ruke, a ispred njega je bila Sveta Petka. On je meni pomogao... I od tada stalno ovde dolazim i molim se Svetoj Petki - rekla je Jelica, i dodala da redovno dolazi još od 1983. godine.

Svetica mu spasila život

U porti crkve pronašli smo još jednog vernika, Milorada Ristanovića, koji nam je takođe posvedočio o čudima koja su mu se desila i rekao da mu je pomogla Sveta Petka.

Milorad je za 24sedam rekao da dolazi već 10 godina na ovo mesto, a da ga je svetiteljka spasila nekoliko puta.

- Kada sam bio mali i imao sedam godina, plivao sam i vir me je povukao. I onda sam se uhvatio za busen i ostao živ - rekao je on.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Dodao je da je doživeo i sudar, i da je i tada preživeo.

- Drugi me je udario, ali sam ostao živ. Treći put to je bilo jednom kada je padala kiša, a pored mene je udario grom. Poštujem svetiteljku i dolazim u crkvu stalno na službu - rekao je Milorad, koji nam je otkrio da mu Sveta Petka nije slava, a opet mu je pomagala.

Inače, reporteri 24sedam zatekli su jako veliki broj vernika koji su došli da se poklone ikoni Svete Petke.

Red se protezao od crkve pa čak do Kalemegdanske terase, a vernici su dostojanstveno stajali i čekali da se poklone svetiteljki i zapale sveću.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike