U toku noći pljuskovi, nevreme će pogoditi i Beograd: Najnovije upozorenje RHMZ - i dalje upaljen meteo alarm

21.10.2023

21:57

0

Autor: M. Vu.

Malo svežija jutra treba očekivati početkom naredne sedmice, ali se od utorka opet promena vremena

U toku noći pljuskovi, nevreme će pogoditi i Beograd: Najnovije upozorenje RHMZ - i dalje upaljen meteo alarm
Stiže kiša u Srbiju - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

U toku večeri oblačno, toplo i u većem delu suvo, a kiša će se sa severa, zapada i jugozapada Srbije sporo premeštati prema centralnim krajevima zemlje uz postepeno slabljenje vetra, stoji u novoj najavi RHMZ Srbije.

Na jugozapadu Srbije očekuju se i lokalni pljuskovi s grmljavinom.

U toku večeri oblačno, toplo i u većem delu suvo, a kiša će se sa severa, zapada i jugozapada Srbije sporo premeštati prema centralnim krajevima zemlje uz postepeno slabljenje vetra, stoji u novoj najavi RHMZ Srbije.

Tannjug/Sava Radovanović
 

"Uslova za kratkotrajnu kišu biće i u nedelјu, ali će se zadržati toplo, od 24 do 28 stepeni. Malo svežija jutra treba očekivati početkom naredne sedmice, ali se od utorka posle podne ponovo očekuje nagli porast temperature uz pojačanje južnog i jugozapadnog vetra, a prolazna naoblačenja s kišom, plјuskovima i grmlјavinom uslediće u drugoj polovini sledeće sedmice", navodi se u najavi RHMZ.

Upaljen meteo alarm

Na celoj teritoriji Srbije na snazi je žuti meteo alarm. U Banatu, Beogradu, Šumadiji, Pomoravlju i istočnoj Srbiji upaljen je zbog visoke temperature, dok ostalim delovima Srbije stoji upozorenje i na vetar, kao i grmljavinu.

Žuti meteo alarm znači da vreme može biti potencijalno opasno: vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike