Kako će studenti pohađati nastavu?! Evo šta očekuje rektorka Beogradskog univerziteta

18.08.2021

12:38 >> 12:47

0

Kada je reč o novoj školskoj godini ona je za osnovce i sreednjoškolce i dalje neizvesna

Kako će studenti pohađati nastavu?! Evo šta očekuje rektorka Beogradskog univerziteta
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović kaže da će se pratiti situacija sa korona virusom i u skladu sa tim definisati način održavanja nastave i ispita, ali da procenjuje da će sledeća školska godina početi kombinovanom nastavom.

Pročitajte još

-Okolnosti se menjaju iz nedelje u nedelju pa je teško unapred prognozirati. Ipak moja procena je da ćemo početi kombinovanom nastavom, kakvu smo imali i ove školske godine, a kasnije će se odlučivati u skladu sa situacijom- navodi ona za Tanjug.

TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bs

Ističe da je pritom najvažnije da brucoši imaju redovnu nastavu, jer oni moraju da se uvedu u sistem visokog obrazovanja i na njih mora da se obrati najveća pažnja.

Kada je reč o ispitima koji predstoje pre početka sledeće školske godine, naglašava da će se kao što je Univerzitet u Beogradu i postupao od početka epidemije, oni odvijati uz poštovanje epidemioloških mera, kako bi se obezbedila sigurnost i za nastavnike i za studente.

Kada je reč o novoj školskoj godini ona je za osnovce i sreednjoškolce i dalje neizvesna. Ministar prosvete Branko Ružić se danas sastao sa predstavnicima reprezentativnih sindikata sa kojima je razgovarao o modelu nastave od 1. septembra, ali odluka nije doneta.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike