Krizni štab početkom sledeće nedelje! O novim merama u ponedeljak ili utorak!

18.08.2021

14:42 >> 16:03

0

Autor: Nikola A.

Prosvetni sistem će biti decentralizovan model

Krizni štab početkom sledeće nedelje! O novim merama u ponedeljak ili utorak!
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Dugo najavljivana sednica Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa u Srbiji biće održana početkom sledeće nedelje

Ona će najverovatnije će biti održana u ponedeljak ili utorak, a informacija nije došla s tog mesta, već iz saopštenja Unije sindikata prosvetnih radnika, čiji su predstavnici imali sastanak s ministrom prosvete.

Pročitajte još:

– Ministar je izneo stav da se zalaže da školska godina počne normalno i da časovi traju 45 minuta. Po njegovim rečima ministarstvo je spremilo više modela nastave koji će biti primenjivani u zavisnosti od epidemiološke situacije.

Prosvetni sistem će biti decentralizovan model, koji će se primenjivati i zavisiti od stanja u jedinici lokalne samouprave i samoj školi. Domovi učenika će raditi punim kapacitetom. Konačna odluka će zavisiti od odluke Kriznog štaba koji će biti održan u ponedeljak ili utorak.

Posle toga se razgovaralo o aktuelnim problemima kao što su rad Komisije za tumačenje PKU, rad Radne grupe za praćenje angažovanja zaposlenih, rad na izmenama i dopunama PKU, plaćanje odeljenjskih starešina za vreme zimskog i prolećnog raspusta…

Pročitajte još:

Od strane predstavnika MPNTR najavljene su izmene i dopune ZOSOV – a i određenog broja pravilnika – piše u saopštenju USPR.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike