Državljanka Srbije stigla do aerodroma u Kabulu! "Mora da se pazi šta se priča"

19.08.2021

08:32 >> 08:38

0

Milka Damjanović je izjavila da je na sigurnom, u onoj meri koliko je to moguće u Kabulu

Državljanka Srbije stigla do aerodroma u Kabulu! "Mora da se pazi šta se priča"
Copyright Avganistan, Tanjug/AP Photo/Rahmat Gul

Milka Damjanović, jedina preostala državljanka Srbije i humanitarna radnica pri italijanskoj misiji u Avganistanu, juče je uspešno prebačena na aerodrom u Kabulu, gde čeka dalji transport u bezbednu zonu.

Milka Damjanović, koja još čeka dalji transport u bezbednu zonu, ispričala je da na ulicama vlada tišina i da niko talibanima ne sme ništa da kaže.

Pročitajte još

Ona je rekla za Radio Slobodna Evropa da je na sigurnom, u onoj meri koliko je to moguće u Kabulu, i dodala da nema direktnih pretnji, ali da se mora voditi računa šta se radi i priča kako ne biste izložili sebe i druge opasnosti.

Odgovarajući na pitanja novinara koliko se situacija promenila, ona je istakla da je sve za 180 stepeni promenjeno, ali u smislu besperspektivnosti za jedne, dok je za druge pitanje pukog preživljavanja.

– Nema pretnji, čak postoji i neka bezbednosna talibanska struktura koja se kreće ulicama i čuva od lopova, jer niko od nas nema neku naoružanu zaštitu – kazala je ona za Radio slobodnu Evropu.

Dodala je da na ulicama vlada tišina, niko talibanima ne sme ništa da kaže. Kada je reč o strancima, navela je da je sve u redu, ali što se tiče lokalnog stanovništva, ništa nije u redu i svi su zabrinuti.

Ona je istakla da su mladi ljudi koji su želeli da se obrazuju i da žive drugačije sada oko aerodroma i da mole i pokušavaju da napuste zemlju.

U Kabulu su, inače,  bila još dvojica srpskih državljana koji su, na sreću, uspešno evakuisani.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike