Realizovana provera obučenosti vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka (FOTO)

29.09.2023

17:32

0

Reč je o vojnicima roda oklopnih jedinica i vojnopolicijskih specijalnosti, kojima zbog specifičnosti i složenosti vojničkih dužnosti za koje se osposobljavaju individualna obuka traje mesec dana duže

Realizovana provera obučenosti vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka (FOTO)
Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

U Centru za obuku kopnene vojske Srbije realizovana je provera obučenosti vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „jun 2023“ kojima prvi period obučavanja traje četiri meseca, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Reč je o vojnicima roda oklopnih jedinica i vojnopolicijskih specijalnosti, kojima zbog specifičnosti i složenosti vojničkih dužnosti za koje se osposobljavaju individualna obuka traje mesec dana duže.

Oni su se u dosadašnjem delu vojnog roka osposobili za primenu taktičkih radnji i postupaka, rukovanje naoružanjem, sredstvima i vojnom opremom i uspešno prošli proveru fizičkih sposobnosti.

U skladu sa svojim specijalnostima, vojnici su tokom provere praktično rešavali taktičke i vatrene zadatke, pokazavši pritom visok nivo usvojenih znanja i veština za rad u oklopnim, odnosno vojnopolicijskim jedinicama Vojske Srbije.

Uspešan završetak ispita osposobljenosti rezultat je posvećenosti i zalaganja vojnika tokom obučavanja i najbolji pokazatelj da je obuka dobro planirana i izvedena.

U nastavku vojnike očekuje kolektivna obuka u jedinicima Vojske Srbije, gde će biti u prilici da nadograde stečena znanja i aktivno učestvuju u realizaciji svakodnevnih zadataka do završetka služenja vojnog roka, navodi se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike