Kako odabrati prave edukativne igračke za dete?

21.09.2023

13:00

0

Prave se od različitih oblika, materijala i funkcionišu tako da utiču na više različitih sfera i na pravilan način okupiraju interesovanje mališana

Kako odabrati prave edukativne igračke za dete?
Edukativne fotografije - Copyright Promo

Edukativne igračke su posebno osmišljene igračke koje odgovaraju uzrastu deteta, zabavne su i podstiču pravilan rast i razvoj.

Prave se od različitih oblika, materijala i funkcionišu tako da utiču na više različitih sfera i na pravilan način okupiraju interesovanje mališana.

Važan su deo odrastanja, a naročito za decu koja su sklona alergijama i koja zbog toga moraju biti obazrivija pri istraživanju sveta oko sebe.

Kako igračke utiču na alergiju kod beba?

Alergija kod beba nastaje kao reakcija imuniteta na alergene iz detetove sredine.

Pošto mališani nemaju dobro razvijen imunitet, neretko se događa njegova previše burna reakcija na neku supstancu koja je u glavnom bezopasna za odrasle ljude.

Simptomi se često pojavljuju i obuhvataju osip po koži, crvenilo, svrab, oticanje, a u najtežim slučajevima i gušenje pa je neophodno reagovati preventivno i sprečiti pojavu napada.

Dete koje pati od alergije ima više šansi za razvoj u kontaktu sa drugim izazivačima pa je zato jako važno da u osetljivom periodu bude okruženo hipoalergijskim materijalima dok imunitet ne uspostavi normalnu funkciju.

To znači da i igračke sa kojima se igra moraju biti budu bezbedne tako da smanje rizik od neželjenih reakcija tela, a detaljan izbor podrazumeva i to da one moraju biti i posebno zanimljive da bi pomogle da se nervoza smanji i lakše prođe kroz neprijatne simptome alergija.

Edukativne igračke od hipoalergijsih materijala - pravi izbor za zdrav rast i razvoj

Hipoalergijske edukativne igračke ne sadrže supstance koje su najčešći izazivači alergija. Prave se od drveta, pamuka, plastike koja je pogodna za decu…ili kombinacije materijala za najbolju zabavu.

Važno je da se biraju u skladu sa uzrastom deteta jer su onda svi delovi bezbedni za radoznale prstiće malih istraživača.

Puzzle, kocke, uklapalice, figure, knjige…su samo neke od zanimljivih edukativnih igračaka koje će okupirati pažnju i razonoditi dete koje mora da oprezno istražuje svet oko sebe.

Redovno održavanje igračaka i njihov materijal će doprineti bezbrižnoj zabavi i postepenom jačanju imuniteta za bezbedno prevazilaženje alergijskih reakcija u najranijem dobu.

Promo
 

Apoteke imaju proveren izbor kvalitetnih igračaka

Da bi se pronašle adekvatne igračke najbolje je da se pogleda kakvu ponudu imaju apoteke online jer se tako može pronaći veliki broj opcija za kupovinu, a da pri tome svaki proizvod bude apsolutno bezbedan za mališana.

Pored potvrde o ispunjenim bezbednosnim normama, dobija se i jasan pregled sastava i za koje potrebe igračke odgovaraju. Tako će se lakše uočiti vrste koje su apsolutno bezbedne i ne izazivaju alergije, lako se čiste i imaju višenamensku funkciju.

Pravilno stimulisanje mozga, adekvatni izazovi za motoriku i učenje prilagođeno uzrastu deteta su najbolji način za razvoj mališana, a uz hipoalergijski sastav će i rizik od alergija biti mnogo manji.

U apotekama se nalazi najbolji izbor didaktičkih kompleta koji će podstaći motorički razvoj, logiku, kreativnost, maštu. Deca koja pate od alergija ne smeju da budu u kontaktu sa svim materijalima pa će na ovaj način imati zabavu, igranje i pravilan razvoj u najosetljivijem dobu.

Online ponuda osigurava veći asortiman i lakši izbor tako da će željena igra za samo nekoliko kratkih dana biti u rukama deteta, a roditelji sigurni u njihovu ispravnost.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Promo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike