Vremenski rolerkoster u jednom danu: Oblake će da smeni sunce, a onda slede grmljavina i grad

21.09.2023

06:25

0

Autor: I.K.

Zbog mogućnosti lokalne pojave grmljavine i grada na snazi će biti narandžasti meteoalarm

Vremenski rolerkoster u jednom danu: Oblake će da smeni sunce, a onda slede grmljavina i grad
Copyright Tanjug/HINA/Velimir Ilić

Republički hidrometeorološki zavod najavio je za danas ujutro i pre podne umereno do potpuno oblačno vreme, ponegde s kratkotrajnom kišom. U toku dana se očekuju i sunčani intervali, a jak razvoj oblačnosti usloviće lokalne poslepodnevne i večernje pljuskove sa grmljavinom, najpre na zapadu i jugozapadu Srbije, a zatim i u ostalim krajevima.

Pljuskovi će ponegde biti praćeni gradom uz količinu padavina od 10 do 20 mm za kratko vreme, lokalno i više. Slab i umeren jugoistočni vetar biće u skretanju na jugozapadni, a kratkotrajno jak vetar duvaće na jugu Banata, u planinskim predelima jugozapadne Srbije i u oblasti grmljavinskih oblaka. Najniža temperatura od 13 do 19, a najviša od 27 do 31 stepen.

Zbog mogućnosti lokalne pojave grmljavine i grada na snazi će biti narandžasti meteoalarm.

RHMZ
meteoalarm za četvrtak 21. septembar

 

U petak u većem delu pretežno sunčano i toplije, samo u Negotinskoj Krajini ujutro i pre podne umereno oblačno. U košavskom području duvaće umeren, a na jugu Banata jak jugoistočni vetar. U ostalim krajevima vetar će biti pretežno južni i jugozapadni, u planinskim predelima na jugozapadu zemlje pojačan. Najniža temperatura od 13 do 20, a najviša od 29 do 34 stepena.

Najtopliji dan u sedmici biće subota, dan kada zvanično počinje jesen. Biće pretežno sunčano u većini mesta. Na periferiji jake oblačnosti koja se očekuje na zapadu Balkana i Jadranu, padavine će lokalno biti moguće krajem dana i u zapadnoj polovini Srbije u vidu izolovanih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, u košavskom području jak južni i jugoistočni, na jugu Banata sa udarima olujne jačine, a u planinskim predelima jugozapadni. Najniža temperatura od 14 do 22, a najviša od 31 do 36 stepeni.

U nedelju već novo naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno se očekuje i veća količina padavina. Vetar u skretanju na slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 18, a najviša od 26 do 30 stepeni. RHMZ za period od 25. do 29. septembra najavljuje natprosečno toplo vreme uz stabilizaciju vremena.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike