Danas sunčano i toplo, ali mogući i lokalni pljuskovi

20.09.2023

06:34

0

Autor: I.K.

Najniža temperatura od 13 do 17, najviša dnevna od 27 do 30 stepeni

Danas sunčano i toplo, ali mogući i lokalni pljuskovi
Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda u Srbiji će danas biti pretežno sunčano uz promenljivu oblačnost i toplo, samo posle podne u brdsko-planinskim predelima moguća je kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak sa grmljavinom. Vetar slab promenljiv. Najniža temperatura od 13 do 17, najviša dnevna od 27 do 30 stepeni. 

Sutra, u četvrtak se očekuje promenljivo oblačno, posle podne i uveče nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren jugoistočni, na jugu Banata jak, a na jugozapadu zemlje umeren jugozapadni vetar. Najniža temperatura od 13 do 19, a najviša od 27 do 30 stepeni.

U petak pretežno sunčano uz promenljivu oblačnost. Vetar slab i umeren, u košavskom području i jak južni i jugoistočni, a na jugozapadu zemlje i u planinskim predelima umeren i jak jugozapadni. Na jugu Banata jugoistočni vetar imaće olujne udare. Najniža temperatura od 14 do 20, a najviša od 29 do 32 stepena.

U subotu, prvog dana jeseni, pretežno sunčano. Uveče u severozapadnim, tokom noći ka nedelji i u zapadnim predelima Srbije naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren, u košavskom području jak južni i jugoistočni, na jugu Banata sa udarima olujne jačine, krajem dana u 

skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 21, a najviša od 30 do 33 stepena.

Prema prognozi za period od 24. do 28. septembra, u nedelju promenljivo i nestabilno sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature. Pri intenzivnijim grmljavinskim procesima lokalno se očekuje veća količina padavina. Zatim, pretežno sunčano uz promenljivu oblačnost, još samo u ponedeljak na jugu i zapadu ponegde sa kratkotrajnim padavinama, navodi RHMZ.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike