Upaljen meteoalarm za delove Srbije! Očekuje se kiša i grmljavina, građani spremite se!

15.09.2023

10:52

0

Autor: R.M.

Kiša i grmljavina se može očekivati u Jugozapadnoj Srbiji, a samo grmljavina na jugoistoku i Kosovo i Metohiju

Upaljen meteoalarm za delove Srbije! Očekuje se kiša i grmljavina, građani spremite se!
Copyright Profimedia

Žuti meteoalarm koji upozorava na kišu i grmljavinu upaljen je za Jugoistočnu i Jugozapadnu Srbiju kao i za Kosovo i Metohiju, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ).

Zavod je u prognozi za današnji dan najavio da se očekuje promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i temperaturama od 13 do 19, a najvišom od 25 do 29 stepeni.

Na severu i u Negotinskoj Krajini će biti suvo, dok se u ostalim krajevima očekuje ponegde kiša i kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom.

Inače, žuti meteoalarm koji se odnosi na kišu i grmljavinu upaljen je u delovima Jugozapadne Srbije, a na jugoistoku i Kosovo i Metohiju se može očekivati grmljavina.

I u subotu je za te delove upaljen žuti meteoalarm ali se nepogodne mogu očekivati i u Istočnoj Srbiji. Upozorenja se za prvi dan vikenda odnose na grmljavinu.

To upozorenje se odnosi na to da vreme može biti potencijalno opasno.

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - navodi se na sajtu RHMZ-a.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike