Ističe rok za predaju dokumentacije brucoša za smeštaj u studentske domove

14.09.2023

09:42

0

Konkurs za studente starijih godina studija počinje 18. septembra i traje do 31. oktobra

Ističe rok za predaju dokumentacije brucoša za smeštaj u studentske domove
Studentski dom "Lola" - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Rok za predaju dokumentacije brucoša za smeštaj u studentske domove ističe sutra, a do sada je podneto 2.286 prijava.

Preliminarna rang lista izlazi 16. septembra, a konačna 25. septembra. 

"Predaja dokumentacije, odnosno prijava studenata prve godine osnovnih studija počela je 1. septembra u Studentskom domu Karaburma, gde se podnose prijave. Zaključno sa jučerašnjim danom dokumentaciju je ponedelo 2.286 studenata. Interesovanje je i dalje veliko kao i prethodne godina, a veće od pre četiri godine. Nastavljen je trend da se više prijavljuje devojaka. Oko 65 posto devojaka se prijavilo za smeštaj u našim objektima", rekao je za Tanjug direktor Ustanove Studentski centar Beograd Goran Minić.

Podsetio je da se prijava završava sutra u 15 časova. 

"Već narednog dana do 12 časova, objaviće se preliminarna rang-lista, nakon čega sledi utvrđeno vreme za predaju žalbi. Na osnovu dostavljene dokumentacije, formira se konačna rang-lista koja će biti objavljena 25. septembra. Uslov je da su prvi put upisani u prvu godinu studija, da se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, da imaju državljanstvo RS ili neke od zemalja u regionu, kao i da im mesto boravka nije u Beogradu", rekao je Minić. 

Prema njegovim rečima, studenti na Konkursu moraju da prilože potrebnu dokumentaciju: overene fotokopije svedočanstava za sva četiri razreda srednje škole, uverenje o upisu prve godine studija na teret budžeta Republike Srbije, Uverenje o prihodima po članu domaćinstva, prijavu na Konkurs, kao i indeks i ličnu kartu na uvid. 

"Od 8 do 15 časova podnose dokumentaciju u Studentskom domu Karaburma, a adresa je Mije Kovačevića 7b. Ustanova sprovodi dve raspodele i to u septembru za brucoše, 26, 27. i 28. za devojke, 29. i 30. septembra za muškarce, kao i u novembru za studente starijih godina studija. Studentima će biti omogućeno da obave proceduru useljenja u studentski dom po preuzimanju uputa za useljnje u svim danima raspodele mesta, a krajnji rok za useljenje brucoša je 6. oktobar", rekao je Minić. 

Naglasio je da konkurs za studente starijih godina studija počinje 18. septembra i traje do 31. oktobra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike