Vatrogasci iz Srbije peške idu tri kilometra uz planinu do linije požara: Pomažu u sprečavanju katastrofe koja je zadesila grčki narod

29.08.2023

14:03

0

Autor: I.K.

Svi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su dobro, svi se dobro osećaju i spremni su za rad

Vatrogasci iz Srbije peške idu tri kilometra uz planinu do linije požara: Pomažu u sprečavanju katastrofe koja je zadesila grčki narod
Srpski vatrogasci u Grčkoj - Copyright MUP

Vatrogasci iz Srbije, njih 46 koji su angažovani na gašenju požara u Grčkoj, nalaze se iznad mesta Sostis, a zbog nepristupačnog terena, hodaju planinom Popikjo ne bi li došli do linije požara. Oni već treći dan pomažu kolegama u Grčkoj, naveo je Milorad Spasojević, vođa tima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

- Ono što želim da naglasim jeste da se u jutarnjim časovima pridružio i drugi deo dodatnih snaga koje su upućene kao pomoć Republici Grčkoj. Trenutno je angažovano 46 pripadnika Vatrogasno-spasilačkih jedinica sa 13 vozila - kazao je Spasojević.

 

 

Navodi da su danas došli da rade na lokaciji iznad mesta Sostis.

- Naselje Sostis, planina Popikjo, na lokaciji Poa. Ono što se radi na ovoj lokaciji jeste da sarađujemo sa grčkim kolegama na intenzivnom sprečavanju daljeg širenja požara na vrlo nepristupačnim terenima. Nažalost, ovde se trenutno ne mogu koristiti vozila, tako da ćemo morati peške. Odnosno, do udaljenih lokacija moramo pešice i do tri kilometra kako bismo došli do linije požara i zatim pokušali da sprečimo dalje širenje - naveo je Spasojević.

Naglasio je da su svi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova dobro, da se svi dobro osećaju i da su spremni za rad.

 

 

- Nastavljamo dalje u saradnji sa komandnim kadrom Republike Grčke na pronalaženju lokacije gde treba da budemo angažovani i dajemo sve od sebe kako bismo pomogli u sprečavanju velike katastrofe koja je zadesila ovaj narod - zaključio je Spasojević.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS/24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike