Stiže nam kiša sa grmljavinom i to uskoro! Iz RHMZ poručuju da će biti i grada, a ne isključuju ni poplave!

29.08.2023

12:31

0

Autor: R.M.

Tokom današnjeg i sutrašnjeg dana možda doći do manjiih izlivanja bujičnih vodotoka sa pojavom urbanih poplava

Stiže nam kiša sa grmljavinom i to uskoro! Iz RHMZ poručuju da će biti i grada, a ne isključuju ni poplave!
Ilustracija - Copyright Profimedia

U narednih sat vremena u Banatu i istočnoj Srbiji očekuje se kratkotrajna kiša, a u istočnoj Srbiji i izolovana pojava pljuskova sa grmljavinom, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

U RHMZ naglašavaju da će danas biti svežije u odnosu na prethodni period sa lokalnim pljuskovima i grmljavinomk koji će posle podne i uveče u centraloj, južnoj i istočnoj Srbiji ponegde biti i intenzivniji uz pojavu grada i olujnog vetra u zoni pljuskova.

Nestabilno vreme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom koji će posle podne i uveče u centraloj, južnoj i istočnoj Srbiji ponegde biti i intenzivniji (od 20 do 40 mm kiše za kratko vreme).

Iz RHMZ-a ne isključuju pojavu grada i olujnog vetra u zoni pljuskova a upozorili su i da će na pojedinim rekama tokom današnjeg i sutrašnjeg dana možda doći do manjiih izlivanja bujičnih vodotoka sa pojavom urbanih poplava.

To se odnosi na slivove Mlave, Peka, Crnog Timoka, Nere, Brzave i Moravice.

RHMZ je upozorio da će na Dunavu biti povećani vodostaji, ali bez dostizanja dostizanja granica redovne odbrane od poplava. Povišeni vodostaji će biti, prema njihovoj prognozi, od 31. avgusta do 05. septembra.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike