Šta kupiti đaku prvaku za polazak u školu? Ovo su odgovori

29.08.2023

12:17

0

Neke stvari treba malo pažljivije izabrati i ne treba se zaletati i kupovati isključivo na osnovu izgleda

Šta kupiti đaku prvaku za polazak u školu? Ovo su odgovori
Copyright Promo/pexels/RDNE Stock project

Polazak u prvi razred je velika prekretnica u životu svakog deteta, ali i cele njegove uže i šire porodice. U kupovinu svih neophodnih stvari za polazak u prvi razred se obavezno uključuju bake i deke, ali su tu i tetke koje za svoje mezimce žele da izaberu isključivo najlepše i najzabavnije stvari. Međutim, neke stvari treba malo pažljivije izabrati i ne treba se zaletati i kupovati isključivo na osnovu izgleda. Zbog toga bi neke stvari trebalo da kupuju isključivo roditelji, dok se za ostale mogu uključiti rođaci.

Pažljivo odaberite ruksak za prvi razred

Ruksak za prvi razred u mnogim porodicama žele da kupe bake i deke ili tetke i često se desi da odaberu neadekvatan. Osnovni kriterijum po kojem rođaci ili sami budući učenici biraju ruksak za prvi razred je izgled. Najvažnije je da ruksak bude odgovarajuće boje ili sa slikama omiljenih crtanih ili književnih likova. Iako je zaista važno da stvari koje se biraju za učenike budu lepe, kako bi im polazak u školu bio što prijatniji i uzbudljiviji, ipak treba misliti na funkcionalnost.

Ruksak za prvi razred treba da ima anatomski oblik, da podržava kičmu mališana koji će po prvi put nositi neki teret na ramenima, da ima ručke koje se podešavaju i dovoljno pregrada. Osim toga, treba da bude odgovarajuće veličine pa bi najbolje bilo da ga dete isproba u prodavnici. Zbog svega ovog je najpametnije da ruksak za prvi razred kupuju roditelji koji će obratiti pažnju na sve ove detalje i zajedno sa svojim detetom napraviti najbolji izbor.

Neka tetke puste mašti na volju sa sveskama

Tetke su poznate po tome da veoma dobro znaju šta njihovi mezimci i mezimice vole. Znaju sve njihove omiljene i književne likove, da li dečake više interesuju dinosaurusi ili bageri ili devojčice jednorozi ili princeze. Zbog toga one najpažljivije biraju poklone koje deca obožavaju. Upravo bi trebalo tetke pustiti da odaberu sveske, bojice i pernice. Jednostavno im dajte spisak koji Vam je dala učiteljica i budite sigurni da će se deca oduševiti izborom.

Prsluci za devojčice neka idu bakama

Mnoge devojčice su još od malena modno osvešćene i odbijaju da nose bilo šta što im se ne dopada. Čest je slučaj da devojčica odbija da nosi jakne i kaputiće jer joj se neće lepo videti nova haljinica. Za ove stvari su idealni prsluci za devojčice. Osim što se većina njih na našem tržištu pravi od materijala u zabavnim bojama i dezenima, pa su im zbog toga dopadljivi, prsluci za devojčice su odlični da ih zaštite od vetra i hladnoće, a neće u potpunosti pokriti njihove omiljene haljine ili bluzice. Prsluke za devojčice bi trebalo da biraju bake sa svojim unukama, one će se sigurno pobrinuti za to da se odabere najkvalitetniji i najlepši.

Ne zaboravite probiotik!

Pored svih stvari koje je neophodno kupiti pred polazak u školu, jedna od poslednjih, ali definitivno neophodnih stvari, o kojoj roditelji razmišljaju je probiotik. Mnogi ljudi ne znaju da imunitet organizma dolazi od zdrave mikroflore u crevima i da im je važnije da uzmaju probiotik nego velike količine suplemenata.

Dete koje polazi u prvi razred će biti izloženo novom kolektivu i zbog toga je neophodno da pre polaska u školu i prvih par nedelja uzima probiotik sve dok se ne stekne kolektivni imunitet. Na ovaj način ćete izbeći da Vam se dete razboli samo nekoliko dana nakon polaska u školu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Promo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike