Značajna promena vremena: Danas stiže zahlađenje uz pljuskove, grad i olujni vetar

29.08.2023

06:43

0

Autor: I.K.

Na snazi će biti narandžasti meteoalarm

Značajna promena vremena: Danas stiže zahlađenje uz pljuskove, grad i olujni vetar
Ilustracija - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje da se danas u Srbiji očekuju pljuskovi i grmljavina, uz grad i olujni vetar u južnim, centralnim i istočnim krajevima zemlje posle podne i uveče. Na snazi će biti narandžasti meteoalarm. 

Najavljeno je osveženje sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a posle podne i uveče u centraloj, južnoj i istočnoj Srbiji ponegde će biti intezivnih pljuskova uz pojavu grada i olujnog vetra u zoni pljuskova. Pljuskovi će lokalno biti intenzivniji - od 20 do 40 mm za kratko vreme. 

Duvaće slab i umeren, na planinama ponegde i jak južni i jugozapadni vetar. Najniža temperatura od 16 do 23 stepena, a najviša od 27 do 31 stepen. 

U Beogradu se očekuje osveženje uz promenljivu oblačnost i pojavu kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom u toku dana. 

Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni. Najniža temperatura oko 22 stepena, a najviša oko 29 stepeni. 

U sredu promenljivo oblačno i još malo svežije, povremeno s kratkotrajnom kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Na jugoistoku uglavnom suvo. Vetar slab i umeren, jugozapadni. Najniža temperatura od 14 do 19, a najviša od 26 do 29 stepeni.

U četvrtak takođe promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, naročito u zapadnim i centralnim krajevima Srbije. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 17, a najviša od 24 do 28 stepeni.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike