Ministarstvo naložilo da se za „Ribnikar“ koristi ulaz iz Ulice Svetozara Markovića

21.08.2023

18:40

0

Očekuje se da će ovaj korak obezbediti sigurno i efikasno sprovođenje rekonstrukcije, unapređujući uslove obrazovanja za učenike i osoblje

Ministarstvo naložilo da se za „Ribnikar“ koristi ulaz iz Ulice Svetozara Markovića
Oš Vladislav Ribnikar - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Ministarstvo prosvete poslalo je obaveštenje da se zbog rekonstrukcije škole "Vladislav Ribnikar" ne koristi ulaz iz Ulice kralja Milutina 10 u školske prostorije.

Naime, usled planirane rekonstrukcije ove obrazovne ustanove, Ministarstvo je saopštilo da se privremeno neće koristiti ulaz iz Ulice kralja Milutina za pristup školskim prostorijama.

Prema rečima ministarke Slavice Đukić Dejanović, koja je potpisala dokument, sve aktivnosti vezane za organizaciju početka nove školske godine, kao i sve aktivnosti tokom godine, škola će realizovati koristeći ulaz iz Ulice Svetozara Markovića.

Antonio Ahel/ATA Images
 

Ova odluka je doneta kako bi se omogućile pripreme i radnje neophodne za uspešnu realizaciju planirane rekonstrukcije škole, u skladu sa zaključkom Vlade Srbije donetim 1. juna ove godine.

Očekuje se da će ovaj korak obezbediti sigurno i efikasno sprovođenje rekonstrukcije, unapređujući uslove obrazovanja za učenike i osoblje.

Ranije danas, ,inistarka prosvete Slavica Đukić Dejanović rekla je da će K. K, učenik koji je počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, prema Zakonu, osnovno obrazovanje najverovatnije trebalo da završi u školi "Dr Dragan Hercog".

Mediji su objavili da je nastavničko veće OŠ „Vladislav Ribnikar“ već donelo odluku o isključenju ovog dečaka iz škole.

„Po Zakonu, nadležna škola za decu koja ne mogu da pohađaju redovnu školu je ‘Dr Dragan Hercog’. Danas će se održati sednica Nastavničkog veća o njegovom školovanju, jer je, kao što znate, osnovno obrazovanje obavezno“, kazala je ministarka.


Bonus video:

TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike