Snaga molitve u manastiru Tumane: Milkičina majka ozdravila za jedan dan - "Tako nešto je bilo nemoguće za medicinu"

21.08.2023

14:30

0

Autor: Milica Mališ

Manastir Tumane predstavlja važno kulturno-istorijsko nasleđe Srbije, ali je ipak najpoznatiji po brojnim čudima i isceljenjima

Snaga molitve u manastiru Tumane: Milkičina majka ozdravila za jedan dan - "Tako nešto je bilo nemoguće za medicinu"
Copyright 24sedam/M.Vu

Danas se veliki broj vernika okupio u manastiru Tumane kod Golupca, gde se obeležava praznik tumanskih svetitelja Zosima i Jakova. Održana je liturgija, posle čega je blagosiljan slavski kolač.

Manastir Tumane predstavlja važno kulturno-istorijsko nasleđe Srbije, ali je ipak najpoznatiji po brojnim čudima i isceljenjima.

Printscreen
 

Nedavno je Milkica Ilić iz Brčkog podelila svoje iskustvo i priču o isceljenju svoje majke, a tekst je objavljen na zvaničnom sajtu manastira Tumane.

Naime, prema njenim rečima, majka joj je početkom godine zadobila tešku upalu pluća nakon koronavirusa. Prognoze su bile loše - astma i srčani problemi doprineli su tome da se stanje pogorša. 

- Upućuju je u bolnicu na dan Svetog Vasilija Velikog, slava mu u milost 14. januara, i priključuju na maksimalan protok kiseonika, ali saturacija je i dalje jako niska. Dobijamo informaciju da je mama životno ugrožena. U totalnom haosu od briga i razmišljanja šta dalje, kroz glavu mi prolazi samo jedna misao. Manastir Tumane - piše Milkica.

24sedam/M.Vu
 

Odlučila je da pošalje mejl manastiru sa molbom da njenu majku pomenu u molitvi za zdravlje, a odgovor je dobila ubrzo. Ova žena priznala je da je u tom trenutku osetila neku smirenost. Već sutradan dobila je informaciju da je njena majka stabilno i da joj je CRP sa 120 pao na 20 za samo jedan dan.

24sedam/M.Vu
 

- Svi koji se bar malo razumeju u medicinu znaju da je za samo jedan dan nemoguće da se CRP smanji za tako značajnu vrednost. Da, nemoguće za medicinu, ali moguće za Gospoda i naše svetitelje, Svetog Zosima i Svetog Jakova.

Iz dana u dan stanje žene bilo je sve bolje, lekari su joj smanjivali protok kiseonika, i posle samo nekoliko dana su ga potpuno isključili. Milkičina majka mogla je normalno da diše svojim plućima, a upala se u velikoj meri povukla. Uskoro je i izašla iz bolnice.

- Slava i hvala Gospodu neka je od sada pa do veka. Draga braćo i sestre, verujte u milost i pomoć Božju i ne prestajte s molitvama - napisala je Milkica Ilić.

Molitva prekinula sušu

Jedno od najpoznatijih čuda manastira Tumane je ono o izvoru blagoslovene vode. Legenda kaže da je tokom 18. veka selo Tumane zadesila velika suša koja je pretila da uništi useve i stoku.

Tada su meštani otišli u manastir i zamolili monahe da se mole Bogu za kišu, a oni su se posle dugog i snažnog molitvenog bogosluženja pomolili za vodu i odmah nakon toga izvor vode se otvorio na ulazu u manastir. Kiša je počela da pada, suša se prekinula, a izvor vode je ostao da teče do danas.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike