Ziđin pokrenuo istragu povodom uznemirujuće informacije da su radnici ubili i pojeli psa! Evo šta je utvrđeno

14.08.2023

09:47

0

Autor: I.K.

Ziđin je dodao da ta kompanija poštuje sve običaje, kulturno nasleđe i zakone Srbije

Ziđin pokrenuo istragu povodom uznemirujuće informacije da su radnici ubili i pojeli psa! Evo šta je utvrđeno
Rudnik bakra Majdanpek - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Nakon što se društvenim mrežama delila uznemirujuća fotografija, na kojoj navodno kineski radnik za koga se tvrdi da radi u rudniku bakra „Ziđin Koper“ u Majdanpeku, "priprema" psa za jelo, oglasila se kompanija „Ziđin Koper“.

„Razumemo uznemirenost javnosti, ali zarad istinitog i pravovremenog informisanja želimo da obavestimo javnost da niko od naših zaposlenih nije učestvovao u tome“, naveli su u saopštenju.

Oni ističu da su odmah nakon prvih informacija o događaju zahtevali internu istragu.

„Utvrđeno je da je u pitanju zec, a ne pas. Takođe, zahtevali smo da se poštuju svi lokalni zakoni i ceo slučaj prijavi nadležnim udruženjima i relevantnim ustanovama“, saopštili su iz kompanije.

Ziđin je dodao da ta kompanija poštuje sve običaje, kulturno nasleđe i zakone Srbije.

„Naša je dužnost da kao odgovorna kompanija prihvatimo sve norme, običaje, primenjujemo ih i poštujemo, a to je samim tim apsolutno i obaveza svakog našeg zaposlenog“, zaključili su.

Javnost su uznemirile priče da je reč navodno o psu, koga su radnici ubili. Kako se spekuliše, međutim, verovatno je neko privatnim vozilom naleteo na zeca na putu, koga su potom "obradili" za jelo.

Printscreen Drustvene mreže
 

Ovo, inače, nije prvi put da se pročuje ovakva informacija. Podsetimo, užasan snimak na kojem se vide dvojica kineskih radnika u krugu buduće fabrike "Linglong" u Zrenjaninu, a za koje se tvrdi da deru mačku zgrozio je Srbiju još pre dve godine

Na videu vidi se mučena životinja vezana za gredu improvizovanog objekta na samom gradilištu - jedan muškarac u ruci drži nož, dok drugi stoji kraj njega oslonjen o ašov.

U međuvremenu se u medijima pojavila informacija da je ipak reč o zecu, a ubrzo se oglasila i firma.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike