Kišovito jutro pred nama i pad temperature: U pojedinim delovima Srbije očekuju se obilne padavine

05.08.2023

06:35

0

Autor: J. Jovanović

Duvaće umeren jugoistočni vetar, po podne u skretanju na umeren i jak zapadni i severozapadni

Kišovito jutro pred nama i pad temperature: U pojedinim delovima Srbije očekuju se obilne padavine
Ilustracija - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

U Srbiji će danas doći do naoblačenja sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature, koji će prvo zahvatiti zapad i jugozapad zemlje, kao i zapad Vojvodine, a od sredine dana se proširiti i na ostale krajeve, uslovljavajući i lokalne vremenske nepogode - obilne padavine, a ponegde i grad.

Duvaće slab i umeren, u Banatu, donjem Podunavlju i na planinama i jak južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata povremeno sa olujnim udarima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Od sredine dana vetar će biti u skretanju na umeren i jak zapadni i severozapadni, a u zoni najjačih pljuskova kratkotrajno će dostizati i udare olujne jačine.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

 

Najniža temperatura od 18 do 23 °C, najviša od 25 °C na zapadu i severozapadu, do 35 °C na istoku i jugoistoku Srbije. U Beogradu će pre podne biti uglavnom suvo, uz postepeno naoblačenje, po podne i uveče veoma nestabilno s kišom, jakim pljuskovima i grmljavinom, uz pad temperature, veliku količinu padavina i lokalnu pojavu grada.

Duvaće umeren jugoistočni vetar, po podne u skretanju na umeren i jak zapadni i severozapadni. Najniža temperatura oko 23 °C, najviša oko 31 °C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u nedelju i ponedeljak očekuje se umereno do potpuno oblačno i osetno svežije vreme, mestimično s kišom, ponegde i pljuskovima s grmljavinom.

Zatim pretežno sunčano, samo je još u utorak na jugu Srbije, uz promenljivu oblačnost, ponegde moguća kratkotrajna kiša ili pljusak, a od srede i postepeno toplije.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike