Ministar Gašić u nenajavljenoj poseti aerodromu: Angažovan maksimalan broj službenika na pasoškoj kontroli

27.07.2023

10:17

0

Autor: I.K.

Ministar se lično uverio u efikasnost naloženih mera

Ministar Gašić u nenajavljenoj poseti aerodromu: Angažovan maksimalan broj službenika na pasoškoj kontroli
Copyright MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić nenajavljeno je rano jutros obišao Aerodrom „Nikola Tesla“ gde je sa pripadnicima Uprave granične policije razgovarao o sprovođenju prethodno dogovorenih mera u cilju smanjenja gužvi na kontrolnim punktovima.

„Od jutros pripadnicima Uprave granične policije pomažu policijski službenici Policijske uprave za grad Beograd, kako bi što efikasnije, brže i bolje pružili uslugu svim putnicima. Zadovoljstvo je videti ovako veliki broj putnika na našem aerodromu, ali nas to svakako obavezuje da jačamo kapacitete i omogućimo što brži protok putnika na punktovima pasoške kontrole“, rekao je ministar Gašić i
poručio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova učiniti sve da putnicima obezbedi adekvatnu uslugu, što će sigurno doprineti zadovoljstvu i lagodnosti njihovog putovanja.

 

Naglasivši da mu je namera bila da se jutros lično uveri u efikasnost naloženih mera, ministar Gašić je istakao da je angažovan maksimalan broj policijskih službenika što će doprineti brzini prolaska putnika pri pasoškoj kontroli.

„Intenzivno radimo na unapređenju i modernizaciji rada, kako bismo putnicima pružili uslugu koju imaju na mnogim svetskim aerodromima. Uvođenjem elektronske kapije, automatskog čitača pasoša, bez zaposlenih, dodatno će se ubrzati i olakšati proces prelaska državne granice. Procedura za uvođenje tog sistema je u toku, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova danonoćno su na usluzi svim putnicima“, istakao je ministar Gašić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike