Gašić obišao aerodrom "Nikola Tesla": Ministar razgovarao sa graničnom policijom kako smanjiti gužve

24.07.2023

11:15

0

Autor: R.M.

Ministar došao da na licu mesta ustanovi šta je potrebno graničnoj policiji kako bi bili još efikasniji u obavljanju poslova na punktovima pasoške kontrole

Gašić obišao aerodrom "Nikola Tesla": Ministar razgovarao sa graničnom policijom kako smanjiti gužve
Bratislav Gašić na aerodromu Nikola Tesla - Copyright Tanjug/MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je jutros beogradski aerodrom "Nikola Tesla", gde je sa pripadnicima Uprave granične policije razgovarao o unapređenju njihovog rada, kao i merama koje će doprineti smanjenju gužve na kontrolnim punktovima. 

"Upravo u ovo vreme, oko šest ujutru, kreće najveći priliv putnika u periodu sezone letnjih odmora i došao sam da na licu mesta ustanovim šta je to što je potrebno graničnoj policiji kako bi bili još efikasniji u obavljanju poslova na punktovima pasoške kontrole", rekao je ministar Gašić, a navodi se u saopštenju MUP-a.

Ministar je naglasio da u graničnoj policiji rade iskusni profesionalci, a da će država nastaviti da ulaže u njihovu opremu i unapređenje uslova rada.

Tanjug/MUP Srbije
 

"Već smo obezbedili mobilne elektronske čitače pasoša što je bitno doprinelo bržem protoku putnika kada je u pitanju pasoška kontrola, a u proceduri je i uvođenje novog, savremenog sistema elektronske kapije, e-gejta, koji će, postavljanjem automatskih čitača pasoša, bez zaposlenih, dodatno ubrzati i olakšati ceo proces prelaska državne granice na aerodromu i putnicima pružiti uslugu kakva već postoji na najvećim svetskim aerodromima", poručio je ministar, istakavši da je digitalizacija ključnih oblasti strateški prioritet Vlade Srbije. 

Tanjug/MUP Srbije
 

Ministar je istakao da MUP funkcioniše u punom kapacitetu i da je angažovan maksimalan broj policijskih službenika na aerodromu, s obzirom na to da je ove godine višestruko povećan broj putnika, a očekuje se da će do kraja godine kroz beogradski aerodrom proći više od sedam miliona što naših, što stranih državljana.

Tanjug/MUP Srbije
 

"Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova su danonoćno na usluzi svim putnicima, kako bi im olakšali i ubrzali procedure prelaska državne granice", naglasio je Gašić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike