Izdato upozorenje na vrućine, ali i na promenu vremena: Jutros u osam najtoplije Valjevo sa 28 stepeni

25.07.2023

08:55

0

Autor: I.K.

RHMZ izdao je danas upozorenje na visoke temperature, ali i na naglu promenu vremena koja stiže u toku noći

Izdato upozorenje na vrućine, ali i na promenu vremena: Jutros u osam najtoplije Valjevo sa 28 stepeni
Copyright RHMZ printscreen TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

U Srbiji je od jutros izuzetno toplo.

Već u osam sati u Valjevu je izmereno čaj 28 stepeni, što ga je učinilo najtoplijim gradom u Srbiji. Slede sa po 27 stepeni Beograd, Kragujevac i Ćuprija, a odmah zatim Zrenjanin i Loznica sa po 26 stepeni u osam časova.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je danas upozorenje na visoke temperature, ali i na naglu promenu vremena koja stiže u toku noći.

Kako se navodi na sajtu RHMZ danas će biti veoma toplo, posebno u centralnoj i južnoj Srbiji gde će biti još toplije u odnosu na jučerašnji dan - od 37 do 40 stepeni. Naoblačenje sa kišom, plјuskovima, grmlјavinom i padom temperature (u većini mesta za 10 do 15 stepeni) danas krajem dana zahvatiće severne, u sredu ujutru i pre podne proširiće se na zapadne i centralne, a posle podne i na ostale predele Srbije.

RHMZ printscreen
 

 

U zoni jakih grmlјavinskih procesa očekuje se velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine (> 28 m/s).

Na snazi su i crveni i narandžasti meteoalarm, kako zbog vrućina, tako i zbog vremenskih nepogoda, a kada je meteoalarm u crvenom znači da su prognozirane naročito opasne vremenske pojave, takvog inteziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika, te slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike