Uživajte u sunčanom danu: U Beogradu danas veoma toplo, u Vojvodini i do 40 stepeni

25.07.2023

06:35

0

Autor: J. Jovanović

Кrajem dana u Vojvodini nagla promena vremena uz kišu, pljuskove, grmljavinu i pad temperature za oko 15 stepeni

Uživajte u sunčanom danu: U Beogradu danas veoma toplo, u Vojvodini i do 40 stepeni
Ilustracija - Copyright FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Danas sunčano i veoma toplo. Duvaće pojačan južni i jugozapadni vetar, naročito u planinskim predelima. Najniža temperatura od 18 do 26 °S, a najviša od 34 °S na severu Vojvodine do 40 °S u centralnoj i južnoj Srbiji.

Кrajem dana u Vojvodini nagla promena vremena uz kišu, pljuskove, grmljavinu i pad temperature za oko 15 stepeni. U zoni grmljavinskih razvoja se očekuje grad, kao i olujni severozapadni vetar koji kratkotrajno može dostizati udare orkanske jačine.

FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC
 

U sredu naoblačenje sa kišom

U sredu naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom sa severa proširiće se na sve krajeve. Vetar umeren i jak, severozapadni, u zoni pljuskova olujni. Najniža temperatura od 18 do 22 °S, a najviša u većem delu od 23 do 27 °S, na istoku i jugu Srbije još ponegde do 30 °S.

U četvrtak ujutro i pre podne sunčano. Sredinom dana i posle podne uz više promenljive oblačnosti ponegde kratkotrajna kiša. Vetar slab i umeren, na istoku Srbije povremeno jak, severozapadni. Najniža temperatura od 12 do 17 °S, najviša dnevna od 24 do 27 °S.

Tanjug/Miloš Milivojević
 

U petak i subotu jutra sveža, tokom dana sunčano i umereno toplo. Novo prolazno naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom očekuje se u subotu krajem dana na severu, a u nedelju i u ostalim krajevima.

Od ponedeljka postepeno razvedravanje.

Bonus video

RINA

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike