RHMZ dao novo upozorenje! Upaljen meteoalarm, nevreme se očekuje i danas, a evo kad se vraćaju tropske vrućine

23.07.2023

09:13

0

U zoni grmljavinskih razvoja postoji mogućnost pojave grada, kao i olujnog vetra koji može kratkotrajno dostići i udare orkanske jačine od preko 28 m/s

RHMZ dao novo upozorenje! Upaljen meteoalarm, nevreme se očekuje i danas, a evo kad se vraćaju tropske vrućine
Nevreme - Copyright 24sedam/M.K.

Iako će se većim delom Srbije vreme stabilizovati, na zapadu i jugu zemlje se očekuju jaki izolovani grmljavinski razvoji tokom poslepodneva, javio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

Ovi razvoji mogu izazvati sledeće nepogode:

* Krupan grad veličine preko 5 cm u prečniku.
* Kratkotrajno olujni vetar.
* Lokalno veću količinu padavina od preko 20 mm u kratkom vremenskom periodu.

Upozorenje za područje Srbije na visoke temperature početkom sledeće sedmice

U ponedeljak, maksimalna temperatura će se kretati od 34 do 37 °C u većini mesta. Međutim, u utorak, se očekuje da će u centralnoj i južnoj Srbiji biti još toplije, s maksimalnom temperaturom od 37 do 40 °C.

AP Photo/Luca Bruno
 

U utorak krajem dana na severu, a u sredu, i u ostalim krajevima, očekuje se nagla promena vremena. Očekuje se kiša, pljuskovi, grmljavina i pad temperature za oko 15 stepeni.

U zoni grmljavinskih razvoja postoji mogućnost pojave grada, kao i olujnog vetra koji može kratkotrajno dostići i udare orkanske jačine od preko 28 m/s.

Upaljen meteoalarm

Žuti meteoalarm upaljen je danas zbog grmljavine i ekstremno visoke temperature u Pomoravlju, istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na prostoru KiM, a to znači da je vreme potencijalno opasno.

„Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike“, objavio je RHMZ.

Bonus video:

RINA

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike