24SEDAM RUMA: Vanredna situacija u tri opštine: Zbog oluje vatrogasci intervenisali čak 33 puta, najviše zbog palih stabala (FOTO)

20.07.2023

14:47

0

Autor: R.M.

U tri sremske opštine izvršeno jedno gašenje požara izazvanog udarom groma, 26 intervencija uklanjanja oborenih stabala i šest intervencija uklanjanja limenih krovova

24SEDAM RUMA: Vanredna situacija u tri opštine: Zbog oluje vatrogasci intervenisali čak 33 puta, najviše zbog palih stabala (FOTO)
Vatrogasac u akciji - Copyright MUP Srbija

Zbog posledica olujnog nevremena protekle noći, na celoj teritoriji grada Sremska Mitrovica, kao i u opštinama Šid i Ruma proglašena je vanredna situacija.

Od ponoći do 12 časova, pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica imali su 33 intervencije na kojima je izvršeno jedno gašenje požara koji je izazvan udarom groma, 26 intervencija uklanjanja oborenih stabala i šest intervencija uklanjanja limenih krovova.

U navedenom periodu, na 33 intervencije evidentirano je angažovanje ukupno 53 vatrogasca-spasioca sa 21 vozilom.

Od početka olujnog nevremena pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a intervenisali su ukupno na 234 intervencija, od kojih je 21 gašenje požara izazvanih udarom groma, 166 intervencija uklanjanja oborenih stabala i 24 intervencija uklanjanja limenih krovova i drugo.

Tokom svih intervencija spaseno je 20 osoba, od kojih je 12 u Novom Sadu, četiri u Kragujevcu, dvoje u Nišu, jedna u Smederevu i jedna u Beogradu.

Na 234 intervencije evidentirano je angažovanje ukupno 558 vatrogasaca-spasilaca sa 224 vozila.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i danas su na terenu kako bi pomogli građanima u otklanjanju posledica nevremena.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike