Srednjoškolci iz Srbije idu na stručno usavršavanje u Sevilju i Milano

18.07.2023

10:37

0

Rad učenika u kompanijama biti praćen od strane iskusnih mentora

Srednjoškolci iz Srbije idu na stručno usavršavanje u Sevilju i Milano
Ilustracija - Copyright Profimedia

Na stručnom usavršavanju u Sevilji i Milanu ovog leta učestvovaće 14 učenika srednjih škola iz Srbije i oni će pohađati stručnu praksu kod poslodavaca u inostranstvu čija se delatnost poklapa sa smerom koji pohađaju u svojim školama. 

Privredna komora Srbije i italijanska organizacija Uniser, koja se više od dve decenije bavi programima mobilnosti učenika i studenata, organizovali su ovaj odlazak učenika srednjih škola preko projekta INTERVET. 

Prakse će, kako se navodi na sajtu Dualno obrazovanje, trajati od mesec dana do tri meseca. 

Kako se navodi, učenici su do sada imali priliku da budu na razmeni u nekoliko evropskih država, među kojima su Poljska, Francuska, Slovenija, ali i Španija i Italija u kojoj su učenici trenutno na razmeni. 

Za vreme stručnog usavršavanja učenika će biti realizovana praksa iz nekoliko različitih područja rada: elektrotehnika, trgovina, ugostiteljstvo i turizam, hemija, nemetali i grafičarstvo, mašinstvo i obrada metala, ekonomija, pravo i administracija.

Takođe, važno je napomenuti da će rad učenika u kompanijama biti praćen od strane iskusnih mentora, što znači da će im biti dostupna svaka vrsta podrške i pomoći na stručnom usavršavanju.

Pored toga što projekat INTERVET nudi priliku za stručno usavršavanje učenika srednjih stručnih škola, dodaje se, kao i onih koji su završili srednju školu (poput učenika koji se trenutno nalaze u Sevilji), projekat takođe nudi mogućnosti za profesionalni razvoj nastavnika, direktora i ostalog nastavnog osoblja. 

Učenici će tokom boravka imati svaki vid podrške od strane prateće osobe koja će im biti na raspolaganju sve vreme boravka na razmeni.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike