O bezbednosti naših turista u Crnoj Gori brinuće i srpski policajci

10.07.2023

13:52

0

Autor: J. S. J.

Patrolnu delatnost u mešovitim patrolama tokom turističke sezone započeli smo 1. jula i naši pripadnici nalaze se u Baru, Budvi i Herceg Novom, kaže Željko Kozarev

O bezbednosti naših turista u Crnoj Gori brinuće i srpski policajci
Copyright MUP

Ukoliko se odlučite da godišnji odmor provedete na crnogorskom primorju, o vašoj bezbednosti zajedno sa kolegama iz Crne Gore tokom letnje turističke sezone brinuće i srpski policajci, koji će vam biti na raspolaganju 24 sata ako vas zadesi neki problem.

Srpskim policajcima opšte nadležnosti i kriminalističke policije naši građani mogu se obratiti na telefone: kriminalističkom policajcu u Baru +38166/8782-843, Budvi +38166/8782-845, Herceg Novom +38166/8782-848, kao i uniformisanom policijskom službeniku u Baru +38166/8782-844, Budvi +38166/8782-847 i Herceg Novom +38166/8782-850, stoji u saopštenju.

Pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Željko Kozarev kaže da je ovaj vid saradnje koja se sprovodi već 13 godina, postao tradicija i da se pokazalo da je od pomoći našim građanima koji turistički borave u Crnoj Gori.

-Patrolnu delatnost u mešovitim patrolama tokom turističke sezone započeli smo 1. jula i naši pripadnici nalaze se u Baru, Budvi i Herceg Novom. Naši državljani koji borave u Crnoj Gori, turistički ili po nekom drugom osnovu, mogu se obratiti u svakom momentu na telefone čiji je broj dostupan 24 sata. Tu smo da pomognemo, da im pružimo dodatnu sigurnost i da im omogućimo da efikasno i brzo reše problem - objasnio je Kozarev.

Apel- pridržavajte se propisa

 

On je apelovao na naše državljane da se pridržavaju propisa i zakona zemlje u kojoj borave.

Pripadnik Uprave policije Crne Gore Milan Kaljević, koji radi zajedno sa našim policajcima u Budvi, ističe da je saradnja srpske i crnogorske policije na izuzetno visokom nivou i da je rad zajedničkih patrola izuzetno efikasan i delotvoran.

On je turistima koji borave u Crnoj Gori preporučio da vode računa o ličnim stvarima i da ih prilikom boravka na plaži ne ostavljaju bez nadzora, jer je najveći broj krivičnih dela počinjenih na štetu turista, upravo vezan za krađe i džeparenja.

Vladan Vučićević, srpski policajac koji je angažovan u Budvi, istakao je da zajedničke patrole u Budvi imaju posebnu važnost imajući u vidu činjenicu da je u ovom primorskom gradu noćni život najintenzivniji i da većinu turista čine mladi ljudi.

„Zajedničke patrole imaju važnu ulogu u prevenciji svakog ponašanja kojim se narušava javni red i mir, ali i težih krivičnih dela“, rekao je Vučićević.

Njegov kolega iz Crne Gore Armin Kos ističe da je ovaj vid saradnje izuzetno uspešan, jer su razmena iskustava i dobre prakse doprineli prevenciji i otkrivanju čak i teških krivičnih dela i predstavlja snažnu podršku u očuvanju bezbednosti.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike