Kolone na graničnom prelazu Gradina i Preševo, iz AMSS kažu: Putnička vozila čekaju i do 70 minuta, na Evzoniju satima

01.07.2023

19:43

0

Prema informacijama Uprave granične policije situacija se promenila, pa putnička vozila na prelazu Gostun čekaju 30 minuta, a na Preševu 20 minuta

Kolone na graničnom prelazu Gradina i Preševo, iz AMSS kažu: Putnička vozila čekaju i do 70 minuta, na Evzoniju satima
kolone na graničnom prelazu Gradina - Copyright Preševo/Foto:Printskrin/AMSS

Prema saopštenju Auto-moto saveza Srbije (AMSS), na graničnom prelazu Preševo, na izlazu iz zemlje, putnička motorna vozila trenutno čekaju 70 minuta, dok na prelazu Gradina čekaju 40 minuta.

Međutim, prema informacijama Uprave granične policije koje su dobijene u 17:15, situacija se promenila, pa putnička vozila na prelazu Gostun čekaju 30 minuta, a na Preševu 20 minuta.

Što se tiče teretnih kamiona, na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu, zadržavanje je čak tri sata, dok na Batrovcima čekaju dva sata. AMSS navodi da je ovo posledica aktivnosti susednih graničnih organa.

Preševo/Foto:Printskrin/AMSS
 

U saopštenju se takođe ističe da prema najnovijim informacijama od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama autoputeva u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila, što je dobra vest za putnike koji se kreću tim pravcem.

Putnici koji planiraju putovanje trebaju biti svesni mogućih zadržavanja na graničnim prelazima, posebno ukoliko se radi o teretnim vozilima. Preporučuje se da redovno prate informacije i savete nadležnih organa kako bi se informisali o aktuelnoj situaciji i planirali putovanje u skladu s tim.

Gužve i na Evzoni graničnom prelazu

Na graničnom prelazu Evzoni, danas su bile velike gužve. Iako je tek 1.jul, svi koji su se zaputili u Gračku su morali da čekaju satima.

Gradina/Foto:Printskrin/AMSS
 

Kolone vozila su bile nepregledne.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike