Korona hvata zalet: I jednomesečna beba iz Tutina u bolnici, ima obostranu upalu pluća

29.08.2021

07:04 >> 07:49

0

Poslednji podatak je da je bebica dobro

Korona hvata zalet: I jednomesečna beba iz Tutina u bolnici, ima obostranu upalu pluća
Copyright Ilustracija/Profimedia

Jednomesečna beba je najmlađi pacijent oboleo od korone u Tutinu. Ovaj grad je inače, pored Novog Pazara, novo žarište korona virusa u Srbiji.

Kako je za RTS rekao dr Kemal Ćorović, direktor Doma zdravlja u Tutinu sve mlađa populacija oboleva.

Pročitajte još

-Jednomesečna beba nam je najmlađi pacijent i ona je sa obostranom upalom pluća upućena u KBC “Dragiša Mišović”. Poslednji podatak je da je bebica dobro – rekao je Ćorović.

Da u Tutinu vrtoglavo raste broj zaraženih, vidi se i po poslednja tri meseca. U junu je bilo troje zaraženo kovidom, u julu 11, a sada ima 523 zaražene osobe.

– Uglavnom se javljaju stariji sugrađani i hronični bolesnici, ali imamo i dosta obolele dece. Samo u avgustu obolelo je 51 dete, od čega 15 dece predškolskog uzrasta i 36 školskog – kaže Ćorović.

On je naveo da se razlozi pogoršanja epidemiološke situacije mogu podeliti na nerealne i realne, odnosno različite teorije zavere poput onih da nas zaprašuju iz aviona, čipuju i slično, ali i da je trenutno veliki priliv građana iz dijaspore.

Do juče u 15 sati na koronavirus je bio pozitivno 2.314 osoba, od 12.506 testiranih. Na respiratorima se nalazilo 74 pacijenata, dok je preminulo devet osoba.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike